ΥΓΕΙΑ | Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Τ. Παναγιωτόπουλος: Απαιτείται μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ και λογοδοσία για ό,τι έχει γίνει


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τ. Παναγιωτόπουλος: Απαιτείται μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ και λογοδοσία για ό,τι έχει γίνει

«Το ΕΣΥ είναι αυτό που κράτησε, το ΕΣΥ πρέπει να ενισχυθεί σε μόνιμη βάση. Χρειάζεται πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία για ό,τι έχει γίνει. Αν δεν έχουμε Α’ βάθμια φροντίδα Υγείας δε θα βγάλουμε καθαρό τον χειμώνα. Δεν τελειώσαμε με τον ιό». Ο επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος μίλησε στις 15/5 Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για την άρση των περιορισμών αλλά και για τις νέες αντιεπιστημονικές δηλώσεις της κας Γιαμαρέλλου.


Είναι πλάνη να θεωρούμε ότι τελειώσαμε με τον ιό. Θα πρέπει για ένα διάστημα να ζήσουμε με το 1,5 μέτρο απόσταση και με τα άλλα μέτρα προφύλαξης. Η αντιπροσωπευτική εικόνα θα έρθει από τα τεστ αντισωμάτων. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως στην Ελλάδα έχει μολυνθεί λιγότερο από το 1% του πληθυσμού. Αν συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα ενδέχεται να έχουμε μια πολύ ήπια αύξηση των κρουσμάτων. Στόχος είναι να αντέξει το Σύστημα Υγείας ώστε να μπορέσει να μας περιθάλψει.

«Αντιεπιστημονικές θέσεις από επιστήμονα»

Με μεγάλη μου λύπη άκουσα τις απόψεις της κ. Γιαμαρέλλου για την Θεία Κοινωνία. Σέβομαι απολύτως τις επιλογές του καθενός, όμως δεν είναι δυνατόν με την ιδιότητα του επιστήμονα να τίθενται αντιεπιστημονικά ζητήματα και επικίνδυνες πρακτικές. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο ιός εκκρίνεται στο σάλιο, άρα υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης με τη χρήση του ίδιου κουταλιού. Με τέτοιες τοποθετήσεις οδηγούμαστε στη μη ανοχή. Πρέπει να έχουμε ανοχή αλλά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

Παραλίες – Σχολεία – Συγκεντρώσεις - Πτήσεις

Στις παραλίες δεν αποτελεί κίνδυνο ούτε η άμμος ούτε η θάλασσα, μόνο ο συνωστισμός. Το σχολείο όπου επιστρέφουν πολλά παιδιά δεν με φοβίζει αυτό καθαυτό, πιστεύω ότι τα παιδιά μπορεί να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους καλύτερα και από τους μεγάλους.

Όσο για τις συγκεντρώσεις σε όποια πλατεία κι αν γίνονται, είναι σαφές ότι πρέπει να κρατάμε απόσταση. Η μάσκα είναι δευτερεύον μέτρο και ακολουθεί η υγιεινή των χεριών.

Για τα αεροπορικά ταξίδια: Αν καταλήξουν σε πτήσεις με πληρότητα 100% θα υπάρχει μια σοβαρή αντίφαση. Μπερδεύουν τον κόσμο.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο