ΥΓΕΙΑ | Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Γ. Πισσάκας: Το κράτος δεν εισπράττει την απελπισία των καρκινοπαθών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Πισσάκας: Το κράτος δεν εισπράττει την απελπισία των καρκινοπαθών

«Κάθε χρόνο 30.000 άνθρωποι χρειάζονται ακτινοθεραπεία άμεσα και οι περισσότεροι οδηγούνται στα ιδιωτικά κέντρα που – σύμφωνα με το νόμο - δεν πρέπει να ζητάνε επιπλέον χρήματα εφόσον αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Όμως κάθε ασθενής καλείται να πληρώσει από την τσέπη του 3.000 - 5.000 ευρώ ενώ και ο ΕΟΠΥΥ δίνει στους ιδιώτες 5.500 - 7.000 ευρώ. Την απελπισία αυτών των ασθενών την εισπράττουμε οι γιατροί, δεν την εισπράττει ποτέ το κράτος». Ο δρ Γιώργος Πισσάκας, συντονιστής διευθυντής του Ακτινοθεραπευτικού – Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για το σκάνδαλο των ιδιωτών σε βάρος των καρκινοπαθών.


Ο κ. Πισσάκας τόνισε ότι οι ασθενείς που χρειάζονται ακτινοθεραπείες και τους λένε στον δημόσιο τομέα ότι θα αρχίσουν σε τρεις μήνες αγωνιούν. Μειώνεται η επιβίωσή τους, τόνισε. Ο γιατρός που βλέπει έναν ασθενή σε αυτή την θέση υφίσταται όλη αυτή την πίεση, αντιθέτως το κράτος δεν εισπράττει την απελπισία αυτών των ανθρώπων.

Η αγορά σύγχρονου εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία θα κόστιζε στο κράτος πολύ λιγότερο από τα χρήματα που κατασπαταλά σήμερα, επισήμανε. Δεν σας κάνει εντύπωση όμως πόσο ήσυχοι νιώθουν οι ιδιώτες; Είναι προφανές ότι κάποιος τους καθησυχάζει δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πισσάκας.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο