ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Σ. Ράλλης: «Το VAR είναι η αρχή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Ράλλης: «Το VAR είναι η αρχή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου»

Με δηλώσεις του στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο», ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης μίλησε για την εισαγωγή του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις άλλες κινήσεις που θα ακολουθήσουν όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η ψηφιοποίηση στο φύλλο αγώνα.


Το σύστημα Video Assistant Referee (σ.σ VAR) εισάγεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ να αποτελεί την πρόβα τζενεράλε. Με δηλώσεις του στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης μίλησε για την συγκεκριμένη καινοτομία και για τις άλλες κινήσεις που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η ψηφιοποίηση στο φύλλο αγώνα. Οσον αφορά το VAR εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο αρχικός σχεδιασμός επετεύχθη και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στον τελικό Κυπέλλου όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ τόνισε πως υπήρξε εξαιρετική συνεργασία με το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

«Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και μια εξαιρετική συνεργασία με την ΕΠΟ και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε VAR. Ηταν ένα έργο για το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής το οποίο το είχαμε εντάξει στα εμβληματικά έργα. Το θέσαμε σε προτεραιότητα για να δώσουμε στους φιλάθλους ένα έργο που θα αποκαταστήσει την διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια κυβερνητική δέσμευση που βελτιώνουν τα πράγματα και κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει σε κρίσιμους τομείς. Χθες υπογράψαμε την σύμβαση για πέντε χρόνια και 1.205 αγώνες χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό, αυτό σημαίνει πως εάν η ΕΠΟ κρίνει ότι θέλει να βάλει το VAR και σε περισσότερους αγώνες, εμείς θα ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημά της.

Είμαστε έτοιμοι από όλα τα επίπεδα, η ΕΠΟ έχει νοικιάσει τον θάλαμο που θα γίνει το κέντρο επιχειρήσεων. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δύο κολοσσοί και έχουμε έναν ανάδοχο που έχει αναλάβει τεράστια αθλητικά events και για όλα παίρνουμε την έγκριση της ΦΙΦΑ. Το VAR είναι ένα ψηφιακό έργο το οποίο εξελίσσεται και έτσι και τα γήπεδα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα», είπε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής.

Απαντώντας σε όσους θεωρούν πως για το VAR θα έπρεπε να πληρώσουν οι ομάδες και όχι το ελληνικό δημόσιο, ο Στέλιος Ράλλης τόνισε: «Θα σας απαντήσω με μία ερώτηση, θα σας άρεσε μια τέτοια μεταρρύθμιση να χρηματοδοτείται από ιδιώτες; Θεωρώ πως το ελληνικό δημόσιο δίνει ακριβώς αυτή την εγγύηση, ότι όλα τα πράγματα γίνονται σωστά και εξάλλου μετά το πέρας της πενταετίας μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε. Όμως όταν κάτι εφαρμόζεται για πρώτη φορά θεωρώ πως πρέπει να γίνει με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια».
Σχετικά με τα επόμενα έργα του υπουργείου που θα έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο: «Θα πάμε και στην ΕΠΟ και τις ομοσπονδίες, θα καταργήσουμε το χειρόγραφο φύλλο αγώνα ενώ θα βάλουμε και το ηλεκτρονικό εισιτήριο», κατέληξε ο Στέλιος Ράλλης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο