ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Δ. Καλαματιανός: Αποκαλύφθηκε ο πολιτικός καιροσκοπισμός της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Καλαματιανός: Αποκαλύφθηκε ο πολιτικός καιροσκοπισμός της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός τόνισε «Στο Κόκκινο Πάτρας» ότι «η κυβέρνηση πηγαίνει από φιάσκο σε φιάσκο» υπενθυμίζοντας την προσπάθεια να άρουν την προστασία των μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, αλλά απέτυχαν με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, «προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες και εισαγγελείς, απέτυχαν ξανά. Οι καταγγελίες από αυτά, που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο ότι είναι αόριστες, αναπόδεικτες και έωλες, χωρίς να θεμελιώνεται η σκευωρία, ούτε και διεύρυνση του κατηγορητηρίου».


Για την πρόταση της κυβέρνησης για επέκταση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο κ. Καλαματιανός υπογράμμισε ότι «αποκαλύφθηκε ο πολιτικός καιροσκοπισμός της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, καταπατούν το Κράτος Δικαίου για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα» και συμπλήρωσε ότι «το βασικό ερώτημα, που θα πρέπει να απαντηθεί», λέει ο κ. Καλαματιανός, «είναι αν υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Υπάρχει και είναι διεθνές, παγκόσμιο. Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι υπήρξε υπερτιμολόγηση στα φάρμακα και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος συνέβαλε σημαντικά στη χρεοκοπία της χώρας (2009-2010), με ολέθριες συνέπειες για τον ελληνικό λαό».

Όπως επισημαίνει, γίνεται μια προσπάθεια για να θεμελιωθεί «η δήθεν σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, δεν μπορούν όμως να θεμελιώσουν αυτό τον ισχυρισμό. Ήταν καταπέλτης η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κ. Δημητρίου στην κατάθεσή της, όπου απέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς για τη δήθεν σκευωρία, απέδειξε την αξιοπιστία των μαρτύρων κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ενώ ανέδειξε και ξεχασμένα σκάνδαλα, που εμπλέκονται πρώην υπουργοί της ΝΔ, και τώρα προσπαθούν να διευρύνουν το κατηγορητήριο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τη μυστική ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με τον κ. Καλαματιανό να σχολιάζει ότι «σε αυτή τη διαδικασία φιάσκο δεν μπορούμε να συμμετέχουμε» και συμπλήρωσε ότι «ερευνώνται για την υπόθεση στελέχη και των δυο κομμάτων (ΝΔ- ΚΙΝΑΛ) για σχέση με το πραγματικό σκάνδαλο, οπότε προσπαθούν να ρίξουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Εμείς δεν νομιμοποιούμε και δεν συμμετέχουμε σε αυτό».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο ήταν εισηγητής από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλαματιανός, μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα δικαστήρια έχουν κλείσει από τις 13/3 και μέχρι στιγμής ο δικηγορικός κλάδος έλαβε τα 600 ευρώ, ενώ το επίδομα των 800 ευρώ για τον μήνα Μάιου, ακόμα δεν έχουν καμία ενημέρωση για την καταβολή του.

«Η πλειοψηφία των δικηγόρων είναι χωρίς εισόδημα για δυο μήνες, δεν είναι όλοι πλούσιοι, ένα μεγάλο μέρος αυτών ζουν με τα απαραίτητα και αγωνίζονται καθημερινά για να έχουν αυτά, που χρειάζονται για την επιβίωσή τους. Οι υποχρεώσεις τους τρέχουν ή μετατίθενται σε μεταγενέστερο χρόνο, όμως σε κάθε περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν για τις ασφαλιστικές εισφορές και τον φόρο». Παράλληλα αναφέρθηκε και στο φιάσκο των voucher, όπου ο επιστημονικός κλάδος και οι δικηγόροι υποχρεώθηκαν «να παρακολουθήσουν μια τηλεκατάρτιση χαμηλού επιπέδου», αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα τέλη Μαρτίου είχε πει ότι όποιο επίδομα θα αποφάσιζε η κυβέρνηση θα μπορούσε να δοθεί απευθείας στους δικαιούχους. «Τα 80 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν προβλέψει θα μπορούσαν να είχαν διοχετευτεί σε άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, όπως στους μακροχρόνια ανέργους» σχολίασε.

Τέλος, για το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα μέτρα στήριξης του τουρισμού επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έπρεπε ήδη να είχε ανακοινώσει το σχέδιό της για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην χώρα. Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βρίσκονται στον αέρα. Δυστυχώς στην οικονομία δεν είναι, πατώ ένα κουμπί και ξεκινούν όλα να δουλεύουν, θέλουν τον χρόνο τους, τον προγραμματισμό, το σχέδιο και αυτό δεν το έχει η κυβέρνηση» και σύγκρινε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι», που παρουσιάστηκε από τις 6/4 και προτάθηκε η ενίσχυση των επιχειρήσεων, «με 3 δις ευρώ ρευστότητα με εγγύηση του Δημοσίου, ενίσχυση των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, μείωση ΦΠΑ και προκαταβολής φόρου, αλλά και μεγάλο πακέτο εσωτερικού τουρισμού».
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕ ΜΠΕ




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο