ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Θ. Μωραΐτης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει τακτικές Όρμπαν και θέτει σε κίνδυνο τους Θεσμούς


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θ. Μωραΐτης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει τακτικές Όρμπαν και θέτει σε κίνδυνο τους Θεσμούς

Για τις δράσεις που οργανώνονται στην Αιτωλοακαρνανία στο πλαίσιο του «Μένουμε Όρθιοι», το Νομοσχέδιο της Παιδείας αλλά και την υπόθεση Novartis μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης.


Όπως είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ο ΣΥΡΙΖΑ,  σε μια πολλή δύσκολη συγκυρία, κατάφερε να αναλύσει και να αποφασίσει κάποια κομμάτια της στρατηγικής του. «Ένα μέρος του σχεδίου μας είναι βγαλμένο από την κουβέντα και τη διαβούλευση που έγινε με όλους τους εμπλεκόμενους και τους συμπολίτες μας που θα δώσουν από εδώ και πέρα τη μάχη της οικονομίας. Κάναμε την πρώτη μας τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να μπει στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Επίσης κάναμε μια πολύ σημαντική συζήτηση με τους εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα γιατί η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας Νομός που παράγει. Κατάφερε τα τελευταία χρόνια να πάει σε αναδιάρθρωση και σήμερα πατάμε στα πόδια μας. Δυστυχώς όμως τώρα είναι έξω από το πλάνο της κυβέρνησης, μέχρι στιγμής οι παραγωγοί ακούν μεγάλα λόγια. Εκατομμύρια πάνε κι έρχονται και σε αυτούς δεν φτάνει τίποτα. Εμείς προσπαθούμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα η οποία θα είναι δύσκολη», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μωραΐτης.

Επίσης με αφορμή την αποψινή εκδήλωση για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας ο βουλευτής υπογράμμισε: «Σήμερα στο Μεσολόγγι τηλεδιάσκεψη συζητάμε με τον Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. Αυτό που ήταν το μέλημα μας από την πρώτη στιγμή ήταν να κάτσουμε στο τραπέζι με αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες από εδώ και πέρα θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. Εμείς με αυτούς τους ανθρώπους είμαστε σε συνεχή διαβούλευση, είμαστε δίπλα τους, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Είναι κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει επιτυχημένα και φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδείας και την απόσυρση, εκ μέρους της Νίκης Κεραμέως τριών επίμαχων διατάξεων που αφορούν τα Πειραματικά Σχολεία, το όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ και τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, ο κ. Μωραΐτης ανέφερε:  «Η απόσυρση αυτών των διατάξεων από το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο ήταν μια τριπλή ήττα της Υπουργού και μια μεγάλη νίκη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Προχώρησε στην αφαίρεση αυτών των διατάξεων και το κρίσιμο διάστημα είναι μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την εκπαιδευτική κοινότητα και πρέπει να συνεχίσει τη διαβούλευση μέχρι να δούμε την τελική μορφή του Νομοσχεδίου.

Θέματα υπάρχουν όπως για τα Νηπιαγωγεία, την επαναφορά της αποτυχημένης τράπεζας θεμάτων, την αύξηση του εξεταστικού φόρτου και την συρρίκνωση της δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια... Τα σχολεία μας δεν μπορούν να μετατραπούν σε απευθείας μεταδόσεις. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το 2020 μια νέα υπουργός Παιδείας θα μπορούσε να φέρει ένα τέτοιο Νομοσχέδιο στη Βουλή».

Τέλος σχετικά με το σκάνδαλο Novartis  και την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Παπαγγελόπουλου ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δυστυχώς η κρίση επεκτείνεται με πανδημικό τρόπο στους Θεσμούς. Αυτό το είδαμε κατά την συζήτηση για την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου. Η κυβέρνηση βρίσκει παράθυρο αποδυνάμωσης των Θεσμών. Σε όλο τον κόσμο το θέμα της Novartis είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο και στην χώρα μας, δυστυχώς, είναι μια «σκευωρία». Η κυβέρνηση κατασκευάζει ενόχους, απαξιώνει τη Δικαιοσύνη και αποσιωπά καίριες τοποθετήσεις… Η κυβέρνηση εφαρμόζει τακτικές Όρμπαν και θέτει σε κίνδυνο του Θεσμούς. Θεωρώ  ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει και δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα.»

 

                                                                                                                   




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο