ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Π. Παπαδόπουλος: Οι ΗΠΑ εναντιώνονται στον ΠΟΥ για τις πατέντες στα φάρμακα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Παπαδόπουλος: Οι ΗΠΑ εναντιώνονται στον ΠΟΥ για τις πατέντες στα φάρμακα

Για τους τρεις στόχους της επίθεσης του προέδρου των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μίλησε Στο Κόκκινο ο Πάνος Παπαδόπουλος επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ o οποίος μεταξύ άλλων εξήγησε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν όχι να βάλουν πατέντες στα φάρμακα για τον COVID-19, καθώς δύσκολα αυτό θα το καταφέρουν, αλλά να διατηρήσουν τη σημερινή κατάσταση στο πως παράγονται και ερευνώνται τα καινοτόμα φάρμακα.


Στον Χρυσόστομο Λουκά ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο πρώτο στόχος είναι ο γενικός του Τραμπ καθώς δεν χρειάζεται τον ΠΟΥ και προσπαθεί να τον καταργήσει αφού θέλει διμερείς επαφές και όχι διεθνές σύστημα το πιο ειδικό είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να καλύψει τις δικές του ανεπάρκειες και τις ανεπάρκειες της χώρας του για την πανδημία και να ρίξει τις ευθύνες στον ΠΟΥ, που δεν τους ειδοποίησε, και προσπαθεί παράλληλα να υποστηρίξει τα συμφέροντα των μεγάλων αμερικανικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων σχετικά με τις πατέντες.

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, δεν αναφέρουν πόσα προβλήματα έχουν προκαλέσει οι πατέντες, το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας, στην αντιμετώπιση ασθενειών και του COVID-19 και εναντιώνονται στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΥ δηλαδή των κρατών – μελών που επιθυμούν να είναι διαθέσιμα τα φάρμακα, προϊόντα χωρίς αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο