ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Κ. Κόντης: Για επικοινωνιακούς λόγους η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Ελλάδας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Κόντης: Για επικοινωνιακούς λόγους η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Ελλάδας

Στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τις προοπτικές που υπάρχουν, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κόντης.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η συζήτηση που έγινε ουσιαστικά εντάσσεται στο γενικότερο επικοινωνιακό πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της κυβέρνησης.

«Τον κινητήριο μοχλό που απαιτείται για να πάρει μπροστά η οικονομία, δηλαδή τους εργαζομένους δεν τους είχαν καλέσει. Πέραν αυτού οι φορείς κατέθεσαν αξιόλογες κι ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μιλάμε για περίπου 60εκ. ευρώ, για περίπου 900 επιχειρήσεις.

Για να διοχετευτεί αυτό το ποσό θα πρέπει οι Φορείς να κάνουν προτάσεις και μελέτες. Εντέλει θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς τα μέτρα της κεντρικής κυβέρνηση. Για να προχωρήσει όμως θα πρέπει να τύχει της έγκρισης από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ξέρουμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, πάμε στο ρητό «φέξε μου και γλίστρησα». Πότε θα ενισχυθούν; Από ποιους; Και αν τύχουν της εγκρίσεως. Όλο αυτό καταλήξαμε να είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ», ανέφερε ο κ. Κόντας.

Μιλώντας για τα όσα ανέπτυξε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, είπε:

«Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να μπούμε άμεσα σε μια διαδικασία παροχής βοήθειας, των επιχειρηματιών που πρέπει να σταθούν στα πόδια τους. Θα περάσουν μέσα από Συμπληγάδες Πέτρες καθώς δεν έχουν τις προϋποθέσεις για επανεκκίνηση.

Για παράδειγμα ο τουρισμός σχεδόν θα μηδενίσει φέτος, δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει και να φέρει τα έσοδα της τάξης που υποστηρίζουν. Πρέπει, είτε από κάποιους κρατικούς φορείς, είτε από κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, να τις στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις.»




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο