ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Χρ. Δουίτσης: Η Θεσσαλονίκη βιώνει μια οπισθοδρόμηση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χρ. Δουίτσης: Η Θεσσαλονίκη βιώνει μια οπισθοδρόμηση

«Η Θεσσαλονίκη με αυτή την κυβέρνηση βιώνει μια οπισθοδρόμηση, μια επιστροφή σε μια προηγούμενη κατάσταση» εκτίμησε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης.


«Η Θεσσαλονίκη ευτυχώς έχει μέτρο σύγκρισης από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός επισκέπτονταν την πόλη κάθε ένα-ενάμισι μήνα και είχε επαφές με φορείς και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων» δήλωσε ο κ. Δουίτσης, προσθέτοντας ότι «στον ένα χρόνο αυτής της κυβέρνησης δεν έχουμε δει κάτι να εξαγγέλλεται για τη Θεσσαλονίκη, δεν έχουμε δει κάποιο έργο, δεν έχουμε δει κάτι καινούργιο. Απ’ εναντίας βλέπουμε μια οπισθοδρόμηση».

Σε ό,τι αφορά το Μετρό, σύμφωνα με τον ίδιο, «η μόνη συμβολή της κυβέρνησης είναι η καθυστέρηση. Εάν υλοποιούταν το χρονοδιάγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης και διοίκησης σήμερα θα είχαν ξεκινήσει οι δοκιμαστικές διαδρομές και τέλη του 2020- αρχές 2021 θα είχαμε Μετρό». Διαπίστωσε επίσης «επιβάρυνση του δημόσιου προϋπολογισμού με τα αιτήματα και τις αποζημιώσεις του εργολάβου».

«Σπάνε και χαλάνε έργα που είχαν γίνει. Η Θεσσαλονίκη Μετρό δεν βλέπει, θα πληρώνει όμως» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δουίτσης, συμπληρώνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «ήμασταν σίγουροι για την ιδιωτικοποίηση του, είναι το νεοφιλελεύθερο δόγμα που υπηρετεί η ΝΔ».

Σχολιάζοντας την παρουσία της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη ο κ. Δουίτσης δήλωσε ότι «τόσο το γραφείο πρωθυπουργού όσο και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με αυτή την κυβέρνηση είναι ανύπαρκτα. Διάβασα ότι ο κ. Καράογλου εν μέσω πανδημίας συγγράφει βιβλία. Είχε χρόνο για συγγραφή εν μέσω πανδημίας, μάλλον δεν ασχολούνταν με τα καθήκοντα του». «Αναρωτήθηκα μήπως οι κ.κ. Καραμανλής και Μητσοτάκης ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για την βιβλιοπαρουσίαση του» σχολίασε δηκτικά ο κ. Δουίτσης.

Αναφορικά με τον ΟΑΣΘ χαρακτήρισε «προκλητικό να μιλάνε για κακοδιαχείριση στον ΟΑΣΘ αυτοί που είχαν ανεχθεί επί δεκαετίες τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε» και διαπίστωσε ότι στη κυβέρνηση «θεωρούν τους Θεσσαλονικείς ιθαγενείς και έρχονται να μας κοροϊδέψουν με καθρεφτάκια».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο