ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Καρναβαλικά πληρώματα για ΑΣΟ: Ο Δήμος Πατρέων πρέπει να κρατήσει τις υποσχέσεις του


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Καρναβαλικά πληρώματα για ΑΣΟ: Ο Δήμος Πατρέων πρέπει να κρατήσει τις υποσχέσεις του

Για την επιστολή των 62 καρναβαλικών πληρωμάτων της Πάτρας στην οποία αναφέρουν στο χρονικό της «έξωσής» τους από τις αποθήκες του ΑΣΟ, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», Πόπη Αλιβιζάτου, εκπρόσωπος τους πληρώματος 40.


Όπως είπε η κυρία Αλιβιζάτου, η δημοτική Αρχή προσπαθεί τελευταία να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι καρναβαλιστές φταίνε για το ότι δεν προχωρούν τελικά οι εργασίες ανάπλασης των αποθηκών. Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δημοσιοποίησαν την επιστολή, υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Το κάναμε για να κοινοποιήσουμε στους πολίτες την αλήθεια γύρω από το θέμα των εγκαταστάσεων που φιλοξενούσαν τις δημιουργίες των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού. Γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα ότι οι καρναβαλιστές φταίνε, ότι οι καρναβαλιστές δεν ανταποκρίθηκαν και ότι έχουν ευθύνη γι’ αυτό που έγινε με τον ΑΣΟ. Έτσι θελήσαμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να δώσουμε το ιστορικό από το 2002 που πήγαμε στον ΑΣΟ μέχρι και σήμερα».

Για το κομμάτι στο οποίο θα μπορούσαν να φέρουν ευθύνη τα μέλη των πληρωμάτων σύμφωνα με την λογική της δημοτικής Αρχής η κυρία Αλιβιζάτου σημείωσε: «Λένε ότι φταίμε στο ότι δεν φύγαμε γρήγορα από τον ΑΣΟ και ο εργολάβος που είχε πάρει το έργο για την ανάπλαση στο μεταξύ έφυγε. Η αλήθεια είναι ότι οι προσπάθειες των πληρωμάτων ήταν πάντα προς την θετική κατεύθυνση, πάντα υποχωρητικές, πάντα δημιουργικές, πάντα με προτάσεις, αλλά δεν είχαμε καμία ανταπόκριση.

Η δημοτική Αρχή πρέπει να κρατήσει τις υποσχέσεις της. Από το 2015 που ανάκυψε το ζήτημα, ο ΑΣΟ να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο, δηλώσαμε ότι είναι κάτι θετικό για την πόλη και πρέπει να γίνει. Επισημάναμε όμως ότι εκεί υπάρχει μια κοινότητα που δημιουργεί για το Καρναβάλι που έχει σχέση με την βελτίωση των καρναβαλικών δράσεων και δεν μπορούν αυτή την κοινότητα να την πετάξουν στον δρόμο. Πρέπει να βρεθεί μια λύση μεταστέγασης.

Υπήρξε τρεις φορές δέσμευση του Δημάρχου ότι δεν θα μετακινηθούμε εάν δεν βρεθεί λύση. Βρέθηκε η λύση του ΟΛΠΑ και μετά το πήραν πίσω. Η ουσία είναι ότι μας «εκβίαζαν» με τον εργολάβο, ότι τους στέλνει επιστολές, ότι πρέπει να φύγουμε τώρα από τον ΑΣΟ εν μέσω πανδημίας, επειδή τους απειλεί ο εργολάβος με ρήτρες. Τελικά αποδείχθηκε ότι ο εργολάβος δεν υπήρχε, αλλά δεν υπήρχε και δική μας άρνηση, να μην φύγουμε».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα γιατί ο Δήμος πρέπει να τους βρει μια εναλλακτική λύση για να στεγαστούν οι ίδιοι και οι δημιουργίες τους, από την στιγμή που δεν είναι υποχρέωσή του, η κυρία Αλιβιζάτου επισήμανε:

«Εάν το Καρναβάλι της Πάτρας δεν είναι του Δήμου να μην το κάνει. Αν δεν τον ενδιαφέρει το Καρναβάλι, να μην το κάνει. Αν δεν τον ενδιαφέρουν τα 27 άρματα που βγαίνουν στον δρόμο, σε σχέση με 4-5 του Δήμου, να μην το κάνει. Όμως η πόλη της Πάτρας και οι συμπολίτες μας ξέρουν ποιο είναι το μερίδιο που αντιστοιχεί στους καρναβαλιστές.

Είχαμε κι ένα πρόβλημα πριν μερικά χρόνια με τον Κρυμμένο Θησαυρό, κι αυτό είναι της πόλης. Δεν είναι ούτε δικό μας, ούτε του Δήμου. Η δική μας εθελοντική προσφορά είναι απέναντι στην πόλη μας και όχι απέναντι στην εκάστοτε δημοτική Αρχή.

Όμως η εκάστοτε δημοτική Αρχή πρέπει να το προάγει, όχι να το εγκλωβίζει, όχι να του βάζει μπροστά τείχος, όχι να το κατηγορεί, όχι να το λέει νηπιαγωγείο, όχι να λέει ότι είναι χαμηλού επιπέδου. Όχι απρόκλητες κατηγορίες και χαρακτηρισμοί που «λουστήκαμε» χωρίς να υπάρχει θέμα. Δεν μπορεί η Πρόεδρος του Οργανισμού να μας λέει «νηπιαγωγείο» και ότι τρώγονται τα πληρώματα μεταξύ τους. Είναι δυνατόν να λέει ότι βλάπτουμε την πόλη; Είναι ανήκουστο».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο