ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Ν. Γκαρά: Η κυβέρνηση δυσφημεί τη Σαμοθράκη και τη Θάσο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Γκαρά: Η κυβέρνηση δυσφημεί τη Σαμοθράκη και τη Θάσο

«Σε τέτοιες περιόδους που είναι αναγκαία η διαφήμιση των νησιών για να προσελκύσουμε τουρίστες, δεν μπορεί επίσημα η κυβέρνηση να αναφέρει ή έστω να υπονοεί ακόμη ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των τουριστών ή και των κατοίκων λόγω των υποδομών», υπογράμμισε η βουλεύτρια Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» με αφορμή την κατάταξη της Σαμοθράκης και της Θάσου στα νησιά «υψηλού κινδύνου».


Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου η κα Γκαρά αναφέρθηκε στην κατάταξη των νησιών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού ανάλογα με τις υγειονομικές υποδομές τους σε ό,τι αφορά την ασφάλεια για την αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού.

Βάσει της κατάταξης η Θάσος και η Σαμοθράκη κατατάσσονται στα νησιά «υψηλού κινδύνου» αν και όπως υπενθύμισε η κα Γκαρά η Σαμοθράκη απέχει δύο ώρες από την Αλεξανδρούπολη που έχει από τα πιο μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, το οποίο μάλιστα είναι νοσοκομείο αναφοράς. Ομοίως όπως ανέφερε η Θάσος βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Ερωτηθείσα για το εάν οι δομές των νησιών είναι ικανές να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν την τουριστική περίοδο ή σε ένα ενδεχόμενο κρούσμα, τόνισε πως «υπάρχουν κέντρα υγείας, που είναι εξοπλισμένα» προσθέτοντας πως «προφανώς όλες οι δομές υγείας χρειάζονται ενίσχυση και σε προσωπικό και σε υλικά».

«Αντί να ασχοληθεί με την ενίσχυση και την ισχυροποίηση της πρωτοβάθμιας υγείας, των κέντρων υγείας και τη θωράκιση της υγειονομικής κατάστασης στα νησιά οι ίδιοι φροντίζουν να δυσφημούν τις περιοχές μας ότι δεν υπάρχει υγειονομική ασφάλεια στις περιοχές αυτές», σχολίασε.

Αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπάρχουν και από φορείς, και από επαγγελματίες και κατοίκους, σημειώνοντας πως «όλοι μας λέμε ότι πρώτη προτεραιότητα προφανώς είναι η ενίσχυση των υγειονομικών υποδομών και δεύτερον ότι δεν μπορεί να υπάρχει ούτε υπόνοια δυσφήμισης των περιοχών».

Τέλος, με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο με την Τουρκία, η κα Γκαρά επέκρινε τη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας πως η στάση της «δημιουργεί ένα πλαίσιο όχι μόνο ανησυχίας αλλά δημιουργεί και πάρα πολλά αδιέξοδα» και αναφέρθηκε στην πρόταση να υπάρξει ένα «ενιαίο εθνικό μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» αλλά και στη «διαχείριση του προσφυγικού».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο