ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Κ. Νοτοπούλου: Ο υπουργός Τουρισμού μας κάνει ρεζίλι διεθνώς καθημερινά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Νοτοπούλου: Ο υπουργός Τουρισμού μας κάνει ρεζίλι διεθνώς καθημερινά

Για «αριστεία στην ανικανότητα» έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφορικά με τις αντικρουόμενες ανακοινώσεις του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με τις εξωτερικές αφίξεις. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη άμεσης στήριξης του κλάδου, πριν να είναι αργά για την οικονομία και τους εργαζόμενους.


«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τον τουρισμό εδώ και μήνες στην κυβέρνηση, τους είχαμε επισημάνει πως αν δεν δοθούν οι απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας, εργαλεία ρευστότητας δηλαδή, προκειμένου να τολμήσει ο κάθε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τουρισμό να ανοίξει την επιχείρηση του, τότε οι συνέπειες για την ελληνική οικονομία θα είναι τραγικές» ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

«Αυτό που χρειαζόταν ο επιχειρηματίας ήταν αυτό που πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας με το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι 2», ρευστότητα δηλαδή στην επιχείρηση. Έχουμε πει να παίρνει κάθε μικρομεσαία επιχείρηση για κάθε εργαζόμενο 2.000 ευρώ, μέχρι τους 50 εργαζομένους, καθώς και αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας» σημείωσε στη συνέχεια.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην Νέα Δημοκρατία «αριστεία στην κοροϊδία», καθώς όπως είπε υιοθέτησαν την πρόταση για τον εσωτερικό τουρισμό, χωρίς όμως να πάρουν ολόκληρη την φιλοσοφία της πρότασης, η οποία ήταν μαζικός τουρισμός για να μην κοπεί η ρευστότητα στην αγορά.

«Μόνο η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι διαλύεται η οικονομία στα νησιά. Θα πρέπει έστω και τώρα η κυβέρνηση να δει σοβαρά το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού. Οι αφίξεις είναι δραματικά μειωμένες, οι κρατήσεις έχουν ακυρωθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου τονίζοντας ότι «και να υπήρχε πρόθεση να έρθει από έξω ο κόσμος με την ανοησία που διακατέχει και διαπερνά το υπουργείο Τουρισμού το τελευταίο διάστημα χάνουμε και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Αν ο χαμηλός δείκτης νοσηρότητας της χώρας μας ήταν θα έλεγε κανείς ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ο υπουργός Τουρισμού μας κάνει ρεζίλι διεθνώς καθημερινά».

«Παρασκευή βγήκε η λίστα με τις 29 χώρες στις οποίες ανοίγουμε τα σύνορα, και μάλιστα οι υπόλοιπες χαρακτηριστήκαν και ως μη ασφαλείας εγείροντας μια σειρά από διπλωματικά ζητήματα, και την επόμενη μέρα το υπουργείο Εξωτερικών «αδειάζει» το υπουργείο Τουρισμού, ανοίγοντας τα σύνορα Σάββατο βράδυ για όλους, χωρίς επί της ουσίας περιορισμούς» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης «λάθη που ζημιώνουν ανυπόφορα την εικόνα μας. Υπήρχαν δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο που έλεγαν ότι αλλάζουμε γνώμη για το πού ανοίγουμε τα σύνορα και ότι δεν υπάρχει υγειονομικός σχεδιασμός. Αυτό είναι αριστεία στην ανικανότητα και ένα επιτελικό μπάχαλο».

«Μέχρι και το λογότυπο που βγάλανε για την πιστοποίηση λέει ότι είμαστε ασφαλής χώρα από το 460 π.Χ. και έχει πέσει κάτω όλο το twitter από άλλη μια επιτελική γκάφα του υπουργού Τουρισμού. Το μόνο που κάνει το υπουργείο είναι να βγάζει αποφάσεις στη Διαύγεια για απευθείας αναθέσεις στην Marketing Greece» συμπλήρωσε η κ. Νοτοπούλου.

«Κανένας δεν έχει εκτιμήσει το μέγεθος της κρίσης που θα έρθει με αυτούς τους ρυθμούς ανεργίας λόγω της κρίσης στον τουρισμό και την εστίαση» δήλωσε καταληκτικά και εξέφρασε την ανάγκη «έστω και τώρα ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη να σταματήσει το παιχνιδάκι που παίζεται με τον ελληνικό τουρισμό με δική του επιλογή. Συνειδητά τσακίζει τον ελληνικό τουρισμό και το κάνει για να υπερσυγκεντρωθεί η τουριστική δραστηριότητα όπως και η εστίαση στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο