ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Πύργου ζητούν να μονιμοποιηθούν


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Πύργου ζητούν να μονιμοποιηθούν

Το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω ειδικού προγράμματος απασχόλησης προσέλαβε στα νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ 4.000 μακροχρόνια ανέργους στον δημόσιο τομέα της υγείας, όπου το εν λόγω πρόγραμμα είχε διάρκεια ένα έτος. Στη συνέχεα οι συμβάσεις αυτές τροποποιήθηκαν και παρατάθηκαν με ΚΥΑ άλλες τρεις φορές μέχρι σήμερα και σύμφωνα με την τελευταία ανανέωση λήγουν στις αρχές του 2021.


«Δεν θα έχουμε δουλειά και δεν θα ξέρουμε τι θα γίνει μετά. Έχουμε οικογένειες, σε κάποιους δεν δουλεύει ο/η σύζυγος, θα είναι πολύ δύσκολα, αν δεν μας τις ανανεώσουν ή δεν μας μονιμοποιήσουν» ανέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» η συμβασιούχος- βοηθός νοσηλευτών του Νοσοκομείου Πύργου, Ελένη Σπηλιοπούλου.

Ευελπιστούν ότι μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους στις αρχές του 2021 θα έχει βρεθεί λύση για να παραμείνουν στη θέση τους, αν και αυτό, που ζητούν είναι να μονιμοποιηθούν, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Αν φύγουμε και εμείς, που είμαστε 4.000 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, το κενό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Εμείς είμαστε 4 χρόνια, έχουμε ήδη αποκτήσει εμπειρία, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο νοσοκομείο. Είναι συνάδελφοι τώρα με την πανδημία του κορονοϊού, που έχουν μπει σε αυτά τα τμήματα, έχουν αποκτήσει την εμπειρία, ξέρουν πώς να χειριστούν αυτά τα περιστατικά».

Από το εν λόγω πρόγραμμα του 2016 υπήρξαν 14 ειδικότητες, όπως βοηθοί νοσηλευτών, τραυματιοφορείς, μικροβιολόγοι, διοικητικοί και «ο καθένας από το πόστο του βοηθά το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Όλο αυτό το διάστημα έχουν ξεκινήσει την ενημέρωση των βουλευτών Ηλείας, αποστέλλοντας εμαιλ, ενώ την Πέμπτη προχώρησαν σε τρίωρη στάσης εργασίας από τις 7-10 το πρωί. Μάλιστα αποσκοπούν τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν και σε συναντήσεις με βουλευτές και φορείς της νομού, μέχρι την πανελλαδική κινητοποίηση και το συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16/6, όπου και θα δώσουν το παρόν.

Πάντως σε ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή για το θέμα των 4.000 συμβασιούχων στο χώρο της υγείας, ο υπουργός απάντησε, όπως επισήμανε η κ. Σπηλιοπούλου, «ναι μεν μας θέλουν, αλλά δεν υπάρχει το κονδύλι για να μας κάνουν μια ακόμα ανανέωση», που με την απάντηση αυτή καταλαβαίνουν ότι εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα για τις συμβάσεις τους για έναν ακόμα χρόνο, δεν θα υπάρχουν και για την μονιμοποίησή τους, «για αυτό τον λόγο εμείς έχουμε ξεκινήσει πανελλαδικές κινητοποιήσεις» επισήμανε η κ. Σπηλιοπούλου.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο