ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Χωρίς σχολικά γεύματα τρεις δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χωρίς σχολικά γεύματα τρεις δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης

Μπορεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να ανακοίνωσε ότι με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ξεκίνησε ξανά το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ωστόσο τα δημοτικά σχολεία τριών δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα εκτός προγράμματος.


Πρόκειται μάλιστα για τρεις δήμους στους οποίους τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά, και τα σχολικά γεύματα αποτελούν σωτήρια λύση για την σωστή διατροφή των μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, πρόκειται για τους δήμους Αμπελοκήπων –Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών. Στις διαγωνιστικές διαδικασίες που υπήρξαν για την ανεύρεση του αναδόχου που θα τρέξει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων στους δήμους αυτούς υπήρξαν δικαστικές διαμάχες ανάμεσα σε υποψήφιους αναδόχους, με αποτέλεσμα να μην έχουν μέχρι σήμερα τελεσιδικήσει.

Έτσι περίπου 55 σχολικές μονάδες της δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκονται χωρίς τα σχολικά γεύματα από την έναρξη της χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν αντιδράσει τόσο οι ενώσεις γονέων όσο και οι διοικήσεις των τριών δήμων. Σημειώνεται επίσης ότι για αντίστοιχες δικαστικές διαμάχες υπήρξε απόφαση και έτσι στους δήμους Ωραιοκάστρου και Θερμαϊκού δίνονται πλέον σχολικά γεύματα.

Ο κ. Κόπτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα αυτό θα λήξει το επόμενο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του ίδιου αλλά και των δύο συναρμόδιων υπουργείων.

Ερωτηθείς σχετικά με την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την καραντίνα ο κ. Κόπτσης δήλωσε ότι «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην επαναλειτουργία των σχολείων» καθώς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων η οποία αγγίζει το 90%. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «μια αποχή της τάξης του 10% είναι φυσιολογική θεωρώ».

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας που λειτούργησαν νωρίτερα από τα Δημοτικά η αποχή κυμαίνεται μεταξύ του 20%-30%, κυρίως λόγω της απουσίας των μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου.

«Τα μέτρα προστασίας τηρούνται απαρέγκλιτα. Υπάρχει παντού προσωπικό καθαριότητας. Υπάρχουν χώροι σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο