ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Τα τσάρτερ θα αρχίσουν να έρχονται, αλλά δειλά-δειλά και μισοάδεια...


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τα τσάρτερ θα αρχίσουν να έρχονται, αλλά δειλά-δειλά και μισοάδεια...

Τρεις μήνες δεν υπήρχαν κρατήσεις, αντίθετα συνεχείς ακυρώσεις όχι μόνο για Μάιο-Ιούνιο αλλά και για Ιούλιο και Αύγουστο, τα τσάρτερ που θα ξεκινήσουν από 1η Ιουλίου δεν αναμένεται να είναι γεμάτα, δεν διαφαίνεται προοπτική έστω αργά να υπάρξουν πληρότητες 50%-60% στα τουριστικά καταλύματα, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ Παναγιώτης Τοκούζης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Τόσο η Ρόδος όσο και τα υπόλοιπα νησιά που εξαρτώνται από τον μαζικό τουρισμό, θα είναι από τις περιοχές που θα ανοίξουν τελευταίες, τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, εκτίμησε ο κ. Τοκούζης.

Οι πτήσεις απευθείας τσάρτερ για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας επισήμως επανέρχονται από την 1η Ιουλίου, αλλά οι κρατήσεις δεν είναι ανάλογες. Τρεις μήνες δεν υπάρχουν κρατήσεις, μόνο ακυρώσεις και όχι μόνο για Μάιο και Ιούνιο, αλλά και για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Και αυτό φοβάται ο επιχειρηματικός κόσμος, τα πράγματα δεν φαίνεται να καλυτερεύουν, να υπάρχουν προοπτικές λειτουργίας με το 50% ή το 60% της πληρότητας.

Οι πτήσεις charter φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν δειλά-δειλά μετά τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, αλλά και αυτές με πάρα πολύ χαμηλές πληρότητες. Είναι πρωτόγνωρα αυτά που ζούμε στον τουρισμό και αυτό επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές, όλους τους εργαζόμενους.

Ακούστε ολόοκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο