ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Μπλόκο των εργαζόμενων του Δήμου Πεντέλης στο «πειραματόζωο» Θεοδωρικάκου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μπλόκο των εργαζόμενων του Δήμου Πεντέλης στο «πειραματόζωο» Θεοδωρικάκου

Δυναμική παρέμβαση του σωματείου εργαζόμενων εμπόδισε τη δημοτική Αρχή Πεντέλης να παρακάμψει το δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, αλλά «δεν φταίει μόνο η δήμαρχος, φταίει και ο υπουργός Εσωτερικών» Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλάμε για δικτατορικό σύστημα διοίκησης, απαξίωση της Δημοκρατίας, απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου που είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φιδοπιάστης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Ο κ. Φιδοπιάστης είχε χαρακτηριστικά ότι η νέα δημοτική αρχή στην Πεντέλη έχει επιλέξει τον τελευταίο καιρό να γίνει το πειραματόζωο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου. Όχι μόνο της καθαριότητας στους δρόμους, αλλά και των καθαριστριών σε όλα τα δημοτικά κτίρια, ακόμη και της εκχώρησης διοικητικών υπηρεσιών και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Εν μέσω κορωνοϊού και με όλους αυτούς τους νόμους του υπουργού Εσωτερικών Τάξη Θεοδωρικάκου, ήρθε προκήρυξη διαγωνισμών ύψους σχεδόν 5 εκατ. ευρώ για εκχώρηση διάφορων υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες. Όλα αυτά πλέον μπορούν να γίνονται χωρίς να περνούν από το δημοτικό συμβούλιο, αρκεί η πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή (όπου είναι και ο ίδιος μέλος).

Χτες Τρίτη, όπως ανέφερε, το σωματείο εργαζόμενων κατάφερε να ματαιώσει την συνεδρίαση. Καθώς η γραμματέας της επιτροπής, υπάλληλος του Δήμου, δεν παρουσιάστηκε δηλώνοντας ότι δεσμεύεται από την απόφαση του σωματείου, σήμερα η δήμαρχος διόρισε νέο γραμματέα, που λειτουργεί απεργοσπαστικά. Το σωματείο αντέδρασε κλείνοντας τις πόρτες της αίθουσας, με αποτέλεσμα να μείνουν εγκλωβισμένοι μέσα η δήμαρχος και τα μέλη της πλειοψηφίας της οικονομικής επιτροπής. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και υπάρχει ενημέρωση ότι έχει κληθεί η αστυνομία να διαλύσει τους εργαζόμενους.

Όλα στο Δήμο Πεντέλης με την πρόφαση του κορωνοϊού λειτούργησαν με «κατεπείγοντα» και φτάσαμε εδώ, αλλά δεν φταίει μόνο η δήμαρχος, φταίει και ο υπουργός Εσωτερικών, όπως σημείωσε. Δεν μιλάμε πια για «δημαρχοκεντρικό» σύστημα, μιλάμε για δικτατορικό σύστημα στη διοίκηση των Δήμων, με χιλιάδες προβλήματα, απαξίωση της Δημοκρατίας, απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου που είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο