ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Γ. Δάικος: Τεστ στη χώρα προέλευσης των ταξιδιωτών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Δάικος: Τεστ στη χώρα προέλευσης των ταξιδιωτών

«Ο τουρισμός είναι ένα θέμα ανησυχίας για όλους. Το ιδανικό θα ήταν οι ταξιδιώτες να έχουν κάνει τεστ για τον κορονοϊό στη χώρα προέλευσης, αν και τα τεστ δεν έχουν 100% εγκυρότητα. Τα 97 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή είναι μια προειδοποίηση». Ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Δάικος, μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για την αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως αλλά και για τη θωράκιση του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού.


Για τις πτήσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι οριστικές αποφάσεις ενόψει της 15ης Ιουνίου εξήγησε ο κ. Δάικος και τόνισε ότι τα 30 από τα 97 κρούσματα είναι εισαγόμενα κι αυτό είναι λίγο ανησυχητικό γιατί δεν γνωρίζουμε πού πήγαν αυτοί άνθρωποι, με ποιους ήρθαν σε επαφή, αν πήγαν σε νησιά κι αν τα νησιά είναι σωστά προετοιμασμένα. Οι εικόνες που είδαμε στην Μύκονο είναι ανησυχητικές. Το ίδιο και σε κλειστούς χώρους που είδαμε στην Αθήνα (Εκκλησία Αγ. Τριάδας). Κάποια κρούσματα έχουν αναφερθεί και από τα σχολεία που άνοιξαν.

Ανεξάρτητα από τον αριθμό των κρουσμάτων πρέπει να ακολουθούνται τα μέτρα προστασίας, όπως η πολύ καλή υγιεινή των χεριών, η αντισηψία, οι μάσκες σε κλειστούς χώρους και κυρίως η αποφυγή του συνωστισμού.

Ο ιός κυκλοφορεί σε πολλές χώρες και ούτε ο ΠΟΥ ούτε ο ECDC δεν έχουν πάρει σαφή θέση. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 400.000. Ίσως τους επόμενους μήνες έχουμε κάποια φάρμακα, όπως η ρεμντεσιβίρη και αργότερα ένα εμβόλιο. Από την 1η Ιουλίου θα αρχίσει η τρίτη φάση δοκιμών για εμβόλιο στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 30.000 ανθρώπων.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο