ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Γ. Σαϊτάς: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει υιοθετήσει την τακτική «βλέποντας και κάνοντας»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Σαϊτάς: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει υιοθετήσει την τακτική «βλέποντας και κάνοντας»

Συναντήσεις με ανθρώπους και φορείς της αγοράς και του αγροτικού κόσμου της Ηλείας θα έχει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης για να ακούσει τις απόψεις τους, σχετικά με τη οικονομική κατάσταση, που βιώνουν ελέω κορονοϊού, αν στηρίχθηκαν ή έμειναν ακάλυπτοι από τα κυβερνητικά μέτρα, ενώ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και των αγροτών.


Πρώτος σταθμός της περιοδείας θα είναι η Ζαχάρω, όπου στις 11:00 ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με ελαιοπαραγωγούς, μεταποιητές, εξαγωγείς στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής.

«Η νότια Ηλεία είναι παραγωγική περιοχή, αλλά και τουριστική, και οι δυο αυτοί τομείς είναι πληττόμενοι, περισσότεροι αγρότες είναι ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι φέτος διέθεσαν το προϊόν τους σε εξευτελιστική τιμή, ενώ υπήρχε και πρόβλημα λόγω του καύσωνα με την καρπόδεση, και για αυτό τον λόγο έχουν προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις. Εμείς στο πρόγραμμά μας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ» έχουμε προνοήσει για τους αγρότες και ειδικά για τους ελαιοπαραγωγούς με ένα κονδύλι ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Γιώργος Σαϊτάς. Επίσης προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών, αλλά και της πατάτας, που διέθεσαν σε χαμηλή τιμή το προϊόν τους, μείωση του τζίρου τους προκάλεσε η εισαγωγή πατάτας από την Αίγυπτο και το θέμα των ελληνοποίησεων, «όπου εδώ θα πρέπει οι μηχανισμοί ελέγχου να είναι αποτελεσματικοί».

Στη συνέχεια στις 13:00 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και στις 13:45 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εμπόρους και επαγγελματίες των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών. «Μεγάλη είναι η κρίση του τουρισμού στην Ηλεία, ενώ κάποια ξενοδοχεία θα ανοίξουν στις 3/7, αυτό όπως καταλαβαίνετε θα οδηγήσει σε μείωση του προσωπικού, που απασχολούνταν σε αυτές τις επιχειρήσεις» σημείωσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης θα κλείσει την περιοδεία του στην Ηλεία στις 19:00 στην πλατεία Ανεμόμυλου της Αμαλιάδας, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ήλιδας.

«Για την επόμενη ημέρα υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο, φόβος, αγωνία, προβληματισμός, ιδίως στους μικρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι περιμένουν ένα μεγάλο κύμα ύφεσης, που θα επηρεάσει την ζωή όλων μας. Εμείς με το πρόγραμμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ» έχουμε εξαγγείλει συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα», ύστερα από εξαντλητικό διάλογο, που έγινε με παραγωγικούς φορείς μέσω τηλεδιασκέψεων, «εμείς θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις του προγράμματός μας, αλλά έχουν υιοθετήσει την τακτική «βλέποντας και κάνοντας» και δεν έχει καμία δικαιολογία να μην προχωρήσει στη λήψη μέτρων, διότι υπάρχει το μαξιλάρι ασφαλείας, χρηματοδοτικά εργαλεία και το πακέτο ενίσχυσης, που θα έρθει από την Ε.Ε.».

Μαζί με τον κ. Σκουρλέτη θα είναι και ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, ο οποίος θα έχει μια σύσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία με κτηνοτρόφους της περιοχής.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο