ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Τ. Παναγιωτόπουλος: Να συνεχίσουμε τη λειτουργία της κοινωνίας με ενάμιση μέτρο απόσταση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τ. Παναγιωτόπουλος: Να συνεχίσουμε τη λειτουργία της κοινωνίας με ενάμιση μέτρο απόσταση

Οφείλουμε να βρούμε τον τρόπο ώστε να συνεχίσουμε τη λειτουργία της κοινωνίας μας με ενάμιση μέτρο απόσταση επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Τάκης Παναγιωτόπουλος που είναι καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων ασφάλειας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.


Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα και π.χ. δραστηριότητες όπως το να χορεύουμε με αγνώστους είναι το τίμημα για να συνεχίσουν τα υπόλοιπα και αυτό πρέπει να γίνει βαθιά συνείδηση όλων μας.

Και εκεί, όπως τόνισε, υπάρχει ένα πρόβλημα και από την πλευρά των επιστημόνων δηλαδή να εξηγήσουν πόσο απαραίτητο είναι αυτό για να διατηρήσουμε τα επίπεδα της κοινωνικής δραστηριότητας που έχουμε χωρίς να βάλουμε στην άκρη τις αξίες μας, αυτές της ανθρώπινης επαφής, των κοινωνικών σχέσεων αλλά όλα αυτά θα ισχύουν πάντα με απόσταση ενάμιση μέτρου για ένας έτος δηλαδή μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι δεν έχουν γίνει πολλά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ΕΣΥ παρόλο που αυτό όπως είδαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας κράτησε τα πράγματα και στη χώρα μας και επανάλαβε την ανάγκη της επίμονης αποφυγής συναθροίσεων και συνωστισμών καθώς και την ανάγκη να εκπαιδευτεί ο κόσμος για να λειτουργεί έτσι καθώς ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο