ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Βουνό χρεών καλούνται να αποπληρώνουν οι πληττόμενοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Βουνό χρεών καλούνται να αποπληρώνουν οι πληττόμενοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Για το βουνό των υποχρεώσεων, των χρεών που μετατέθηκαν για Αύγουστο και Σεπτέμβριο και δεν είναι μόνο φορολογικές, καθώς έχουν προκύψει από την καθυστέρηση και αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών μίλησε Στο Κόκκινο o φοροτεχνικός Μαρίνος Μαρκεζίνης, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη για να γίνει γενναία ρύθμιση διαφορετικά οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Μαρκεζίνης εξήγησε ότι η μη επιστρεπτέες ενισχύσεις που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις είναι ελάχιστες και τα προβλήματα είναι τεράστια γι’ αυτό και είναι αναγκαίο η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να επανατοποθετήσει όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν και με τις παρατάσεις και πληρωμές καθώς υπάρχει τεράστιο αλαλούμ. Τρεις μήνες μετά την έναρξη λήψης ειδικών μέτρων και παραμένει το χάος, δήλωσε μεταξύ άλλων ο φοροτεχνικός.

Ο κόσμος είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και πολλοί παραξενεύονται με την τεχνητή εικόνα που βγαίνει από τα κανάλια καθώς αυτό που ζουν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που μεταδίδεται σημείωσε ο κ. Μαρκεζίνης.

Ο φοροτεχνικός αναφέρθηκε και στην ταλαιπωρία των ΑΜΕΑ που λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΑ προνοιακά επιδόματα καθώς αρχικά τους είπαν με οδηγία από την ΑΑΔΕ ότι αυτά τα ποσά δεν θα λαμβάνονταν υπ’ όψιν στη φορολογική τους δήλωση για να μειώσουν πιθανά τεκμήρια. Στη συνέχεια και μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη άλλαξαν στάση και την οδηγία, εντούτοις ζητούν από άτομα με σοβαρά προβλήματα να αναζητήσουν μόνοι τους τα πόσα πήραν και να πάρουν αντίστοιχες βεβαιώσεις από τα γραφεία κοινοτήτων δηλαδή τα παραρτήματα του ΟΠΕΚΑ καθώς φέτος πρώτη φορά ο αρμόδιος φορέας δεν έστειλε ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αυτές.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο