ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην στηρίξει το ΕΣΥ αν και αγόρασε χρόνο από την κοινωνία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην στηρίξει το ΕΣΥ αν και αγόρασε χρόνο από την κοινωνία

Για το γεγονός ότι προβάλλονται διαρκώς οι «παραβατικοί», όσοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ενώ από τα ΜΜΕ δεν ακούμε για όσα δεν έχουν γίνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιάννης Καλομενοίδης που είναι πνευμονολόγος στον «Ευαγγελισμό» και αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ.


Ο κ. Καλομενοίδης στον Χρυσόστομο Λουκά τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί κατά του συνωστισμού, η χρήση μάσκας, αποστάσεις κ.ά. προσδοκούμε να βοηθήσουν, δεν αποτελούν εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει νέα έξαρση μετάδοσης του ιού εντούτοις τόνισε ότι ο εγκλεισμός των ανθρώπων την άνοιξη έγινε για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση αγόρασε χρόνο για να τα στηρίξει, να ενισχύσει το ΕΣΥ, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ο κ. Καλομενοίδης σημείωσε ότι σε επόμενο κύμα του κορονοϊού δεν πρέπει το κράτος να παραμελήσει με τρόπο ακραίο όσους έχουν άλλα νοσήματα. Πρέπει να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία, να εφημερεύουν για όλα τα περιστατικά, να γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία και θεραπείες, να λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία, να μην ξανακλείσει η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Ο καθηγητής επισήμανε την ανακολουθία του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης καθώς ενώ αγόρασε χρόνο με το λοκ ντάουν και πιέζοντας πολύ την κοινωνία και την οικονομία – αλλά δεν γινόταν αλλιώς – αυτόν τον χρόνο που αγόρασε δεν τον χρησιμοποιεί όπως πρέπει καθώς δεν έχουμε καμιά κίνηση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, κάτι που ρεαλιστικά θα μπορούσε να έχει γίνει μέσα σ’ ένα εξάμηνο δηλαδή να προσληφθούν κάμποσες χιλιάδες μόνιμοι νέοι γιατροί και νοσηλευτές που θα καθιστούσαν την απειλή της επιδημικής έξαρσης του ερχόμενου φθινοπώρου – χειμώνα, λιγότερο φοβιστική.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο