ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ εφαρμόζει αντικοινωνική πολιτική εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

 Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ εφαρμόζει αντικοινωνική πολιτική εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος

«Αγωνία, αβεβαιότητα, ελάχιστοι από τους επιχειρηματίες έχουν πάρει κάποιες ενισχύσεις, και κυρίως δεν τις έχουν πάρει αυτοί, που τις είχαν ανάγκη, τελικά όλο αυτό το πλέγμα μέτρων αφήνει απέξω αυτούς, οι οποίοι έχουν ανάγκη μια πραγματική στήριξη. Να μην πούμε για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια αβεβαιότητα, αλλαγές, που είναι έξω από τα προβλεπόμενα ης εργασιακής τους σχέσης και είναι ανύπαρκτη η επιθεώρηση εργασίας, έχει ακυρωθεί ο ρόλος της και έχει μπει στο ψυγείο. Θα ζήσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στο χώρο της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την περιοδεία του στην Ηλεία.


Την Παρασκευή παραβρέθηκε στην Ζαχάρω, τον Πύργο και την Αμαλιάδα, όπου συνομίλησε με παραγωγούς, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και διαπίστωσε ότι η εικόνα δεν ήταν διαφορετικά από αυτή, που συναντά και σε άλλες αγορές της χώρας, με αφορμή τη μεγάλη πολιτική εξόρμηση, που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», αλλά ακούγοντας και τις απόψεις των ανθρώπων, που δοκιμάζονται από μια νέα κρίση ελεώ κορονοϊού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του προβλέπει μια μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, προσβλέποντας μάλιστα ότι αυτό το ποσό, με βάση των δικών μας υπολογισμών και με τις δυνατότητες των χρημάτων εκ μέρους του δημοσίου, να είναι ένα ποσό της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ», για να καλύψουν ένα μέρος των ζημιών, που συσσώρευσαν τους τελευταίους μήνες, αλλά και παράλληλα η προσπάθεια να εξασφαλιστεί και να καλυφθεί το σύνολο των αμοιβών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, που επλήγησαν καλύπτοντας ένα μέρος του μισθού τους , «να μπορέσουμε να συντηρήσουμε και τη ζήτηση για να κινηθεί η αγορά, αφού το ένα στηρίζει το άλλο», δηλαδή οι εργαζόμενοι ως καταναλωτές να στηρίξουν τον τζίρο των επιχειρήσεων και οι δεύτεροι μπορούν να εξασφαλίσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους υπαλλήλους τους.

Ερωτηθείς πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, που πλήττονται αυτή την στιγμή, ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος απάντησε ότι θα πρέπει «να πιέσει με όσα μέσα διαθέτει πολιτικά, είτε μέσω προτάσεων στο Κοινοβούλιο, που κάνουμε, είτε να σταθεί αλληλέγγυος στις όποιες κινητοποιήσεις και σε όσες φωνές ακούγονται εκ μέρος των εργαζομένων» και επισήμανε ότι «όσο και να θέλουν τα συστηματικά μέσα να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και εδώ θα πρέπει να είμαστε εμείς για να αναδείξουμε την πραγματική διάσταση των ζητημάτων».

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που αναβλήθηκε τόνισε ότι είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την υγειονομική κατάσταση, «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, το να μπορούμε να έχουμε μαζικές εργασίες, συνελεύσεις, συνδιασκέψεις, θα μπορούμε να προσδιορίσουμε και την ημερομηνία, προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το κάνουμε και θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μας. Περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και ανάλογα πως θα πάνε τα πράγματα, θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για τα χρονοδιαγράμματα» και συμπλήρωσε ότι «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει τροχοπέδη για την προς τα έξω παρουσία μας, για τις δικές μας πρωτοβουλίες, για την προσπάθειά μας να μιλήσουμε με τον κόσμο, που ήδη με βάση τις επικρατούσες συνθήκες, το κάνουμε».

Τέλος για τον ένα χρόνο, που συμπληρώνει σε μερικές ημέρες στη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ σχολίασε ότι «πρόκειται για μια περίοδο, που εξ αρχής φάνηκε ότι τελικά οδηγεί την χώρα στον δρόμο της ύφεσης και βεβαίως μπορεί να θέλει να κρυφτεί η κυβέρνηση μέσα από την υπόθεση του κορονοϊού, που θέλει να δικαιολογήσει την υφεσιακή πορεία της οικονομίας, αλλά, αυτός ο δρόμος της συρρίκνωσης της οικονομίας είχα γίνει ορατός, από το τέλος του 2019 και ήδη από το α’ τρίμηνο του 2020, πριν υπάρξει το lockdown» και συνέχεια λέγοντας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης πάγωσαν μεγάλα δρομολογημένα έργα, πάγωσαν μικρότερα έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακυρώθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, κόπηκαν επιδόματα. «Όλα αυτά έχουν την αντανάκλαση τους στην οικονομία. Βλέπουμε ότι είναι μια κυβέρνηση δυστυχώς, που μας οδηγεί σε νέο δρόμο οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής και το μόνο, που παραμένει σταθερό είναι η εμμονή της στις λογικές των ιδιωτικοποιήσεων των δικτύων ενέργεια, νερού κτλ. Πρόκειται τελικά για μια αντικοινωνική πολιτική, που εφαρμόζεται εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο