ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

«Κοινοτικόν»: Το Πλατανόδασος της Πάτρας έχει μετατραπεί σε χώρο σκουπιδιών και μπάζων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Κοινοτικόν»: Το Πλατανόδασος της Πάτρας έχει μετατραπεί σε χώρο σκουπιδιών και μπάζων

Ερώτηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για την κατάσταση που επικρατεί στο Πλατανόδασος της πόλης που βρίσκεται στο Καστελόκαμπο, υπέβαλε η παράταξη «Κοινοτικόν» και ο επικεφαλής της Θόδωρος Ντρίνιας.


Σύμφωνα με την παράταξη, η έκταση εξελίχθηκε και πάλι σε χώρο εναπόθεσης μπάζων και σκουπιδιών.

Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κ. Ντρίνιας ο οποίος επισήμανε ότι είναι πολλά που έχουμε ξεχάσει σε αυτή την πόλη, τα οποία έχουν ανακοινωθεί , έχουν δοθεί σε μακέτες αλλά ακόμα δεν τα έχουμε δει, με ένα από αυτά να είναι και το Πλατανόδασος. «Από το 2017 οπότε και παραχωρήθηκε στον Δήμο, έγιναν τελετές για την ανάπλασή του. Εμείς και τότε θεωρούσαμε ότι γίνονταν κάποιες διαμορφώσεις που ήταν βιαστικές, δεν είχαν νόημα και ίσως ήταν επιβαρυντικές για το οικοσύστημα εκεί. Σήμερα ξαναγυρνάμε στην αρχή, με εξαίρεση κάποιες αποψιλώσεις που γίνονται κατά καιρούς. Το Πλατανόδασος παραμένει αναξιοποίητο και μη ελκυστικό για τον μέσο Πατρινό προκειμένου να το επισκεφθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντρίνιας.

Σύμφωνα με το «Κοινοτικόν» υποτίθεται ότι από το 2018 το παραχωρηθέν στο Δήμο μας Πλατανόδασος θα είχε διαμορφωθεί, ώστε να γίνει χώρος αναψυχής και επίσκεψης των κατοίκων της Πάτρας. Μετά τις αρχικές επικοινωνιακές θριαμβευτικές φωτογραφήσεις και ανακοινώσεις του Δήμου και μετά από κάποιες βεβιασμένες διαμορφώσεις του χώρου, η κατάσταση σταδιακά επιστρέφει σε εκείνη πριν την υποτιθέμενη «διαμόρφωση/αξιοποίηση», δηλαδή σε χώρο εναπόθεσης μπάζων, σκουπιδιών και παρατημένων εμποδίων που υποτίθεται θα εμπόδιζαν τη διέλευση οχημάτων. 

«Γενικά υπάρχει ένα θέμα με τους δημόσιους χώρους σε αυτή την πόλη. Με αφορμή την πλατεία στην Αγυιά τον είδαν όλοι. Υπάρχει μια αδράνεια ή και αδιαφορία για το τι γίνεται με τους δημόσιους χώρους. Εμείς έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με τέτοια θέματα όπως τον ποδηλατόδρομο, έχει ανακοινωθεί από το 2018, ο Αντιδήμαρχος που έλεγε τον Δεκέμβριο του 2018 θα είμαστε έτοιμοι και ακόμα τίποτα. Το ίδιος έχει γίνει και με το Πλατανόδοσας, με την προστασία πεζοδρόμων,  πλατειών και της παραλιακής από αυθαιρεσίες. Έχουν μπει τα πράγματα σε έναν αυτόματο πιλότο. Που και που πετάγονται κάποια επικοινωνιακά βεγγαλικά κι όταν το βεγγαλικό σβήσει γυρνάμε στην κατάσταση που ήμασταν», πρόσθεσε ο κ. Ντρίνιας.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο