ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Γρ. Μαρκέτος: Η ΝΔ μετά το χειροκρότημα έκλεισε την πόρτα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γρ. Μαρκέτος: Η ΝΔ μετά το χειροκρότημα έκλεισε την πόρτα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

«Για 1-2 μήνες έδειξε η δεξιά ότι σέβεται το δημόσιο σύστημα υγείας και ξεχάστηκαν αυτά, όταν τελείωσε η πανδημία και θυμήθηκε το μεγάλο της όνειρο, τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Το όνειρο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης είναι ένα, πως θα μπει ο ιδιωτικός τομέας στα δημόσια νοσοκομεία, που έχουμε χρηματοδοτήσει όλοι οι Έλληνες» δήλωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο συντονιστής του Υγειονομικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και διευθυντής του ΕΣΥ, Γρηγόρης Μαρκέτος.


Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν εργαζόμενοι και γιατροί στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς τα χειροκροτήματα τελείωσαν μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και όπως σχολιάζει ο κ. Μαρκέτος «χειροκρότησαν, μπήκαν μέσα, έκλεισαν την πόρτα τους και μαζί την πόρτα στο δημόσιο σύστημα υγείας» και όπως ανέφερε «το Δημόσιο χρήμα το λατρεύει η κυβέρνηση, τη δημόσια υγεία όχι».

Μόνο από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, έχουν αποχωρήσει 1.645 μόνιμοι υπάλληλοι, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί οι 1.300 θέσεις, που είχε έτοιμες ο ΣΥΡΙΖΑ για την περσινή χρονιά, ενώ δεν υπάρχει καμία έγκριση για μόνιμες προσλήψεις τη φετινή. Απέναντι στο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για 10.000 Προσλήψεις 2019-2022 (2.500 κατ’ έτος), η Κυβέρνηση της ΝΔ προσλαμβάνει συμβασιούχους (χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ), με αύξοντα αριθμό αίτησης, ενώ όπου υπάρχουν προκηρύξεις (940 Γιατρών, 46 ΕΚΑΒ), είναι αυτές, που έχει εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν έχει προκηρύξει ούτε μια με δική της έγκριση με ΠΥΣ και δεν έχει εγκρίνει ούτε ένα ευρώ για μόνιμες προσλήψεις.

«Δεν προκήρυξε θέσεις μονίμων γιατρών, τις 4.000 μονίμων της είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πάγωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. 19.500 προσλήψεις είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση στον Υγειονομικό τομέα. Από αυτές λόγω συνταξιοδοτήσεων, 11.000 ήταν οι καθαρές προσλήψεις, από αυτές 8.700 ήταν το μόνιμο προσωπικό, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προώθησε στις Δομές Υγείας και κατάφερε να απομονώσει την ασφαλιστική ενημερότητα του κάθε πολίτη από την υγειονομική περίθαλψη», που αυτό είχε ως αποτέλεσμα 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι ξανά να μπόρεσαν να πάνε στα νοσοκομεία, διαγράφοντας τα χρέη, που είχαν δημιουργηθεί επί μνημονίων. «Διεγράφη το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, είναι άλματα αυτά, που έγιναν στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και είναι κρίμα, έγκλημα να μην τα θυμόμαστε και να μην τα λέμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι υγειονομικοί μεταξύ άλλων ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης, με 1 δις ευρώ, αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ακύρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για επαναφορά εργολάβων και την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. «Το κύριο, που ζητάμε είναι ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και σαφώς ζητάμε μια αύξηση του μισθολογίου» επισήμανε ο κ. Μαρκέτος.

Τέλος, με την ιδιότητά του ο Γρηγόρης Μαρκέτος, ως εκπρόσωπος της παράταξης «Ώρα Πατρών» στο ΔΣ του ΚΟΔΗΠ του Δήμου Πατρέων, επισκέφθηκε τους 16 παιδικούς σταθμούς για να διαπιστώσει αν τηρούνται τα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών. «Άριστες εντυπώσεις, εξαιρετικό προσωπικό και φρόντιζαν σε όλα τα παιδιά, τα μαγειρεία άστραφταν. Το παιδί του είναι ασφαλές στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, που έχουμε. Πολύ καλές εγκαταστάσεις μίλησα με όλο το προσωπικό, ήταν άνθρωποι, που αγαπούν αυτό, που κάνουν και δεν είχαν απέναντί μου, δημόσιους υπαλλήλους διεκπαιρεωτικούς» κατέληξε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο