ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Κ. Μάλαμα: Η κυβέρνηση λειτουργεί σπασμωδικά και επικίνδυνα για τον τουρισμό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μάλαμα: Η κυβέρνηση λειτουργεί σπασμωδικά και επικίνδυνα για τον τουρισμό

Δυσφήμηση για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας χαρακτήρισε την αιφνίδια απαγόρευση εισόδου σε Σέρβους τουρίστες η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.


Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την αλλαγή στην απόφαση για το αν η χώρα μας θα δέχεται τουρίστες από την Σερβία ή όχι, η κ. Μάλαμα ανέφερε ότι «η τελευταία γκάφα της κυβέρνησης αποδεικνύεται επικίνδυνη για τον οδικό τουρισμό της Χαλκιδικής».

«Αυτές οι αφήξεις από την Σερβία και ο συνωστισμός στα σύνορα ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί για να δυσφημιστεί η χώρα μας και ιδιαίτερα η Χαλκιδική. Οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση για το πώς θα διαχειριστούν αυτή την κατάσταση όταν έχουν κάνει ήδη τις κρατήσεις τους και δεν είχαν ενημέρωση» δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει με τον Σέρβο ομόλογο του ότι θα επιτραπεί το άνοιγμα του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες, ταυτόχρονα μαζί με την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Όμως, μετά από ευρωπαϊκή μη δεσμευτική οδηγία (όπως ισχύει με όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες) της 11ης Ιουνίου, η Ελλάδα ανέβαλε το άνοιγμα του τουρισμού σε πολίτες της Σερβίας, μέσα όμως από απόφαση που δημοσίευσε σε ΦΕΚ το προηγούμενο βράδυ.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι ενήμεροι για αυτή την αλλαγή ούτε οι Σέρβοι τουρίστες, ούτε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, ούτε όμως κι οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής που περίμεναν σήμερα αφίξεις.

«Η Χαλκιδική βογκάει από την έλλειψη τουρισμού. Πολλοί τουριστικοί πράκτορες από τη Σερβία ανακοίνωσαν ότι πλέον θα συνεργαστούν με την Τουρκία. Η κρίση αυτή πλήττει τον τουρισμό και την αναψυχή. Αν δεν αντιμετωπιστεί θα έχουμε τεράστιες συνέπειες διότι η οικονομία της Χαλκιδικής στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον τουρισμό» τόνισε στη συνέχεια.

Παράλληλα η κ. Μάλαμα σημείωσε ότι δημιουργούνται προβλήματα για τις ανοιχτές τουριστικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις εστίασης από την ασάφεια των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η έλλειψη της θεσμικής σταθερότητας σε σχέση με τις υγειονομικές απαγορεύσεις, η συνεχής αλλαγή αποφάσεων.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί σπασμωδικά και επικίνδυνα για τον τουρισμό. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία από την μεριά των επαγγελματιών και των κατοίκων, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει πως θα τελειώσει η σεζόν αλλά τα δείγματα δεν είναι καθόλου ευνοϊκά», δήλωσε η κ. Μάλαμα.

Κρίσιμης σημασίας είναι σύμφωνα με την ίδια η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Χαλκιδική, καθώς όπως ανέφερε «τον τελευταίο χρόνο οι δομές υγείας της Χαλκιδικής παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και αυτό γιατί ακυρώθηκαν οι μόνιμες προσλήψεις των γιατρών και νοσηλευτών που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία αφέθηκαν στην τύχη τους, η κυβέρνηση δεν προετοίμασε τις δομές υγείας της Χαλκιδικής».

Επίσης, παρατηρείται παλαιότητα και έλλειψη οχημάτων της πυροσβεστικής στην Χαλκιδική, ενώ υπάρχει ανάγκη στελέχωσης της πυροσβεστικής με μόνιμο προσωπικό το οποίο θα εκπαιδευτεί.

Τέλος, η κ. Μάλαμα χαρακτήρισε ανύπαρκτα τα έργα υποδομών στην Χαλκιδική και έκανε λόγο για «επικοινωνιακές φανφάρες» σε σχέση με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις για απορροφητικότητα των κονδυλίων της περιφέρειας κ.α..




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο