ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Χορτάσαμε από χειροκροτήματα στο ΕΣΥ - Mέγιστη πολιτική κοροϊδία από την κυβέρνηση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χορτάσαμε από χειροκροτήματα στο ΕΣΥ - Mέγιστη πολιτική κοροϊδία από την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, δεν έχει προκηρύξει ούτε μια μόνιμη θέση στα νοσοκομεία. Ζει με το παγκάρι της προηγούμενης. Στην πανδημία όλα αντιμετωπίστηκαν με μετακίνηση προσωπικού, έκλεισαν κλινικές για να στελεχωθούν άλλες». Ο Κώστας Λιβαδάς, γιατρός και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για την κατάσταση στο ΕΣΥ και τη διαμαρτυρία τους.


Ο κ. Κοντοζαμάνης, όπως εξήγησε ο κ. Λιβαδάς, μετά από τη μαζική συγκέντρωση και πορεία δεν δέχθηκε να μας συναντήσει. Πρέπει να προσληφθούν γιατροί και περισσότεροι νοσηλευτές. Και πρέπει άμεσα να μονιμοποιήσει αυτούς που προσέλαβε για τον κορονοϊό. Στο Λαϊκό νοσοκομείο στους επικουρικούς που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας λένε τώρα «Δεν έχουμε να σας πληρώσουμε». Πρόκειται για μέγιστη πολιτική κοροϊδία.

Θα συνεχίσουμε να ζητάμε ενίσχηση του ΕΣΥ για το καλό του λαού και ενίσχυση της Α’ βάθμιας Υγείας που δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στην πανδημία κατά την οποία είχαμε και την ηχηρή απουσία του ιδιωτικού τομέα. Το 2019 είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση 420 θέσεις και 1.200 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Παραμένουν όλες στο συρτάρι του υπουργείου.

Ισχυρίζονται ότι διπλασίασαν τις κλίνες ΜΕΘ. Ψάχνουμε να τις βρούμε αυτές τις κλίνες. Οι περισσότερες έχουν μόνο ένα μόνιτορ ή αναπνευστήρα, δεν έχουν όμως προσωπικό. Αυτό δεν λέγεται κλίνη ΜΕΘ

Τώρα στην άρση των περιορισμών φαίνονται τα προβλήματα, με τον κορονοϊό να κολλάει στο Μετρό, όχι όμως και στις αεροπορικές θέσεις με πληρότητα 100%, ενώ κάτω από το τραπέζι γίνονται ιδιωτικοποιήσεις στα μουλωχτά, όπως οι αεροδιακομιδές που παραχωρούνται σε ιδιώτες

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο