ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Α. Κασσιμάτης: Μας δικαιώνει το βούλευμα για την «απάτη» της αγοραπωλησίας στη Ζάκυνθο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Α. Κασσιμάτης: Μας δικαιώνει το βούλευμα για την «απάτη» της αγοραπωλησίας στη Ζάκυνθο

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αγοραπωλησίας έκτασης 14.500 στρεμμάτων στη Ζάκυνθο και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο ουσιαστικά καταλήγει ότι η έκταση δεν ανήκει στον Γ. Χάρο που εμφανίζεται ως πωλητής στον Εμίρη του Κατάρ, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο επικεφαλής της παράταξης Ζάκυνθος Ανατροπή-Αναγέννηση, Αντώνης Κασσιμάτης.


Σύμφωνα με τον κ. Κασσιμάτη:

«Οι δικαστικές εξελίξεις που έχουμε ουσιαστικά επαναφέρουν  την υπόθεση της ποινικής διερεύνησης αυτών που συμμετείχαν στην αγοραπωλησία και την σύνταξη του συμβολαίου.  Μετά την προσφυγή της Εκκλησίας εκκίνησαν δύο διαδικασίες, μια ποινική κατά πόσο το συμβόλαιο ήταν νόμιμη, και μια αστικού χαρακτήρα για το ξεκαθάρισμα του χαρακτήρα της ιδιοκτησίας στην περιοχή. Η απόφαση είναι ένα βούλευμα το οποίο επαναφέρει την ποινική διαδικασία και προσθέτει επιπλέον 4 κατηγορίες.

Ταυτόχρονα το Συμβούλιο παίρνει και θέση λέγοντας ότι αυτοί που εμφανίστηκαν ως ιδιοκτήτες και συγκεκριμένα ο Γ. Χάρος, δεν είχε την ιδιοκτησία αυτών των 15.000 στρεμμάτων. Εμείς εδώ και καιρό προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι τα πράγματα είναι έτσι, ότι ποτέ δεν υπήρξε αυτή η ιδιοκτησία»

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο εξέτασες σειρά εγγράφων τας οποία καταδεικνύουν ότι ο πρόγονος του κ. Χάρου, κόντε Στέλιος Φλαμπουριάρης, δεν ήταν επί της ουσίας κάτοχος των εκτάσεων αλλά απλώς διαχειριστής των Ενετών.

«Πρόκειται για σειρά εγγράφων που μελέτησε το Συμβούλιο. Είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη και ένα βήμα μπροστά. Ανατρέπει μια αντίληψη που προσπάθησε να περάσει και η σημερινή κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης να περάσει. Ο κ. Γεωργιάδης είχε απαντήσει στη Βουλή ότι όλα έγιναν νόμιμα, ότι και αυτός που πούλησε ήταν νόμιμος και αυτοί που αγόρασαν, αγόρασαν νόμιμα και άρα όσοι διαμαρτύρονται, είναι ουσιαστικά εχθροί της ανάπτυξης. Κατηγορούσε όσους συμβάλαμε στην προσπάθεια του Δήμου, ο οποίος και αυτός έχει 8.000 στρέμματα. Πρόκειται για μια αρπαγή.

Με αυτή την τελευταία εξέλιξη αρχίζει και γέρνει αποφασιστικά η πλάστιγγα  στην κατεύθυνση να ακυρωθεί όλη αυτή η διαδικασία. Πέραν της δικαστικής αντιπαράθεσης υπάρχουν και κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στη Ζάκυνθο, φορείς που έχουν αντιδράσει, είναι μια υπόθεση που αφορά την τοπική κοινωνία, υπάρχει μια ολόκληρη κινητοποίηση που έχει φτάσει και σε πολιτικό επίπεδο. Νιώθουμε όλοι δικαιωμένοι, όσοι από την αρχή είχαμε μιλήσει για μια απάτη».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο