ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

Φώτης Βασιλακόπουλος: Δεν θέλουν σκεπτόμενους μαθητές


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Φώτης Βασιλακόπουλος: Δεν θέλουν σκεπτόμενους μαθητές

Αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι ΕΛΜΕ της Αχαΐας, την Τετάρτη η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση, ενώ για την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί του Νομού έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου.


Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο γενικός γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Φώτης Βασιλακόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για απανωτά χτυπήματα.

«Δεν στέγνωσε το μελάνι από την ψήφιση του Νόμου και κατόπιν είχαμε ανατροπές στα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και λυκείων. Οι ανατροπές αυτές είναι στοχευμένες όσον αφορά τις ειδικότητες που έχουν να κάνουν με την κριτική σκέψη των μαθητών μας και τις τέχνες. Χτυπιούνται συγκεκριμένοι κλάδοι όπως είναι οι κοινωνικές επιστήμες, οι καλλιτεχνικοί κλάδοι και σε έναν βαθμό και οι οικονομικοί κλάδοι. Στις κοινωνικές επιστήμες υπάρχει το μεταβατικό στάδιο της επόμενη χρονιάς για να περάσουμε στα Λατινικά που θα είναι το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα. Δέχονται όμως χτυπήματα και τα υπόλοιπα σχετικά μαθήματα που υπάρχουν στην Α’ και Β’ Λυκείου.

Ουσιαστικά δεν θέλουν σκεπτόμενους μαθητές, δεν θέλουν τα διαδραστικά μαθήματα που βάζουν τους μαθητές στη διαδικασία να σκέφτονται, για να μάθουν για το πολίτευμα και τον κόσμο. Για την καλλιτεχνική παιδεία υπήρχαν στην Α’ Λυκείου επιλεγόμενα μαθήματα με θεατρολογία, μουσική κ.α., τα οποία πλέον καταργούνται. Στην Γ΄ Λυκείου τα σχέδια, δηλαδή ένα μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο, δεν το δίνει πλέον ούτε καν ως επιλογή για να δώσει εξετάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όπως εξήγησε τα ζητήματα που τίθενται είναι δύο. Το πρώτο αφορά την αυτή καθαυτή κατάργηση των συγκεκριμένων μαθημάτων και το δεύτερο τους καθηγητές που τα δίδασκαν οι οποίοι μένουν πλέον χωρίς ώρες.

«Το ένα θέμα είναι για τους μαθητές μας και το εκπαιδευτικό σύστημα που θέλουμε και το δεύτερο είναι ότι δημιουργείται μια νέα δεξαμενή συναδέλφων σε διάφορους κλάδους που δεν θα έχουν ώρες. Εμείς ρωτάμε λοιπόν μήπως ετοιμάζονται για μια νέα δεξαμενή διαθεσιμότητας όπως έχει ξαναγίνει; Ο μεγάλος μας προβληματισμός είναι για το τι θα γίνει με αυτούς τους συναδέλφους. Γι’ αυτό καλούμε σήμερα σε αποχή από την βαθμολόγηση ως μια πρώτη κίνηση.»




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο