ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Θάσος: «Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν έχουμε το 30% των περσινών τουριστών»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θάσος: «Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν έχουμε το 30% των περσινών τουριστών»

Για την λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων στο νησί της Θάσου και τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης. Όπως τόνισε οι ασάφειες και οι συνεχείς αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα δυσχεραίνουν τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων.


Αναφορικά με την τουριστική κίνηση στη Θάσο ο κ. Παρασχούδης ανέφερε ότι «εδώ και λίγες μέρες υπάρχει μια κίνηση στο νησί από τους Βαλκάνιους τουρίστες και φίλους μας», ενώ «σταδιακά ανοίγουν τα ξενοδοχεία, αν δεν έχουμε τις πτήσεις δεν θα ανοίξουν πολλά ξενοδοχεία. Πιστεύω ότι μέχρι 15 Ιουλίου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Θάσου. Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει πάνω από το 50%».

Σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που καλούνται να εφαρμόσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις ο κ. Παρασχούδης δήλωσε ότι «οι επιχειρηματίες ξέρουν να ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία είναι δύσκολα εφαρμόσιμα», καθώς «όσον αφορά κάποιο πιθανό ύποπτο κρούσμα ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα, κάθε μέρα μεταβάλλονται. Είχαμε το ξενοδοχείο covid, τώρα θα έχουμε το δωμάτιο covid, με τους γιατρούς έχουμε δυσκολία να βρούμε και να συνεργαστούμε. Είναι ζητήματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να λυθούν».

Για τους στόχους που έχουν θέσει οι επαγγελματίες του κλάδου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου σημείωσε ότι «έχουμε βάλει χαμηλά τον πήχη για να είμαστε ευχαριστημένοι. Αν φέτος θα έχουμε το 30% της περσινής κίνησης θα είμαστε ευχαριστημένοι, αυτός είναι ο στόχος μας», συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «σε καμία περίπτωση αυτό δεν αρκεί για να μπορέσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες να ανταποκριθούν στα κόστη τους, θα είναι μια χρονιά ζημιογόνος, αλλά θα είναι μια χρονιά δοκιμαστική για τις επόμενες χρονιές και θα είναι και διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό αν όλα πάνε καλά».

«Πρέπει ο προορισμός να μείνει ανοιχτός, πρέπει οι εργαζόμενοι να μείνουν στις δουλειές τους, θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι ο ξενοδόχος δουλεύει για το κοινό καλό και όχι για την τσέπη του» τόνισε ο κ. Παρασχούδης.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «η Θάσος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες και από το υγειονομικό κομμάτι».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο