ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Αθλητισμός θα πει ελευθερία - Ο Ζουμπαϊρ και η ελληνική σημαία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αθλητισμός θα πει ελευθερία - Ο Ζουμπαϊρ και η ελληνική σημαία

Ο 16χρονος Ζουμπαϊρ έφτασε στην Ελλάδα από το Αφγανιστάν πριν από τέσσερις μήνες και διαμένει σε Safe Zone της ARSIS. Μιλώντας στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» περιγράφει τις δυσκολίες αλλά και τα όνειρά του.


Ο 16χρονος Ζουμπαϊρ έφτασε στην Ελλάδα από το Αφγανιστάν πριν από τέσσερις μήνες περνώντας από το Ιράν στην Τουρκία και από εκεί στον Εβρο και πλέον διαμένει σε Safe Zone της ARSIS - Association for the Social Support of Youth την χώρα του ήταν πρωταθλητής στην πάλη και το όνειρό του ήταν να φτάσει στην κορυφή με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ζωή του άλλαξε αλλά το όνειρο παραμένει ίδιο, μόνο που τώρα μια τεράστια ελληνική σημαία είναι κρεμασμένη στο δωμάτιό του.

«Μου αρέσει η Ελλάδα, οι άνθρωποί της», θα πει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Κόκκινο και την εκπομπή Σκορ στο Κόκκινο, «από την χώρα μου, μου λείπει η οικογένειά μου». Πηγαίνει σχολείο και προπονείται καθημερινά στην ομάδα του Ατλαντα. «Ηταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε» θα μας πει η παιδαγωγός της Αρσις, Eirini Topsi «γι αυτό και ενθουσιάστηκε όταν ο προπονητής του μας ανακοίνωσε πως πλέον με την αλλαγή της νομοθεσίας θα μπορεί να βγάλει δελτίο και να συμμετάσχει σε αγώνες».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο