ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Γ. Τσιμπούκης: Υπάρχει αδράνεια του Δήμου Πατρέων στη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Τσιμπούκης: Υπάρχει αδράνεια του Δήμου Πατρέων στη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου

Την απουσία προγραμματισμού, την οποία χαρακτηρίζει ιδιαίτερα εμφανή, στην περίπτωση των παραλιακών οδών κυρίως των βόρειων περιοχών, του Ρίου, του Ακταίου, του Αγ. Βασιλείου και  Αραχωβίτικων, επαναφέρει στη δημοσιότητα η παράταξη «Ώρα Πατρών».


Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γιάννης Τσιμπούκης.

«Στην περιοχή του Ρίου υπάρχει μια χαρακτηριστική αδράνεια από τη δημοτική Αρχή στο να διανοίξει του παραλιακούς δρόμους, γιατί ένα κομμάτι των δρόμων που υπάρχουν σήμερα ήταν στον αιγιαλό. Υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ του Δήμου και της Κτηματικής. Ο Δήμος λέει ότι φταίει η Κτηματική, η Κτηματική λέει ότι φταίει ο Δήμος. Πριν όμως αναλάβει ο κ. Πελετίδης υπήρχε η «κλασική» μέθοδος. Πηγαίναμε νύχτα, σε συνεργασία με την Κτηματική και επισκευάζαμε τα κομμάτια των δρόμων που ήταν επί του αιγιαλού.

Όταν έγινε πλέον ο Δήμος , για να μην έχουμε αυτή τη διαμάχη, ξεκινήσαμε τη διαδικασία να διανοίξουμε τον παραλιακό δρόμο. Εκεί αποζημιώνεις τα δέντρα και τις μάντρες των κατοίκων και διανοίγεις τον δρόμο. Στο Ρίο και στον Αγ. Βασίλη έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι της απαλλοτρίωσης και απομένει να καθοριστεί η τιμή των επικειμένων», εξήγησε ο κ. Τσιμπόυκης.

Όμως επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος τόσα χρόνια μετά από αυτές τις διαδικασίες ακόμα δεν έχει προχωρήσει ο καθορισμός των επικειμένων με αποτέλεσμα να έχει παγώσει  η διαδικασίας διάνοιξης των δρόμων.

«Δέκα χρόνια τώρα περιμένουμε τον καθορισμό των επικειμένων και να διανοιχθούν οι δρόμοι. Η δουλειά αυτή απαιτεί ένα χρόνο. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν το έχει ξεκινήσει η δημοτική Αρχή. Εκτός από αυτά τα μεγάλα κομμάτια είναι και ορισμένα μικρά στα Αραχωβίτικα όπου κακώς λένε ότι το αναφέρουμε επειδή βρίσκεται το σπίτι του Δημάρχου. Η πράξη αναλογισμού είχε ξεκινήσει το 2008 και ο δήμαρχος το αγόρασε το 2014 κι όχι μόνο αυτό το σπίτι του Δημάρχου απέχει από το σημείο αυτό 800 μέτρα μακριά.

Αυτά τα τμήματα, τα τμήματα στα Αραχωβίτικα και το κομμάτι Ψαθόπυργος μέχρι  Δρέπανο, όπως τους αφήσαμε τους φακέλους, έτσι είναι ακόμα στο γραφείο του προϊσταμένους της Πολεοδομίας του Δήμου Πατρέων. Είναι παράπονο των κατοίκων. Ελπίζω ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Ρίου να τα προχωρήσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιμπούκης.

Αναφορικά με τις προσωρινές παρεμβάσεις που απαιτούνται στους παραλιακούς δρόμους που υφίστανται διάβρωση από τη θάλασσα ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων σχολίασε: «Ο καινούργιος Νόμος που ψηφίστηκε πρόπερσι δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να κάνουν μια μελέτη, να την πάνε στην Κτηματική και να προχωρήσουν σε ήπιες παρεμβάσεις…. Δεν μπορεί μια αριστερή δημοτική Αρχή να αγνοεί τη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο με τα σημερινά δεδομένα».

Τέλος αναφερόμενος στο αίτημα της παράταξης «Ώρα Πατρών» για εξάντληση όλων των μέσων ανακούφισης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που βλέπουν τα καταστήματά τους, όσα δεν έχουν κλείσει, να στερούνται αγοραστικής κίνησης ενώ τα χρέη προς δημόσιους φορείς αλλά και τον Δήμο τρέχουν, ο κ. Τσιμπούκης είπε:

«Όταν υπάρχει καλή θέληση όλα γίνονται. Μειώσανε την τιμή ανά τετραγωνικό για τα παραλιακά καταστήματα, υπάρχουν όμως και τα καταστήματα που δεν είχαν αυτήν την εύνοια γιατί δεν είχαν «φάτσα» στην παραλία. Πρέπει και για αυτούς κάτι να κάνουμε. Πιστεύω ότι θα το κάνει ο κ. Δήμαρχος».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο