ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Γ. Παπασπυρόπουλος: Η κυβέρνηση νομοθετεί ότι θέλει αλλά έχασε την επαφή με την κοινωνία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Παπασπυρόπουλος: Η κυβέρνηση νομοθετεί ότι θέλει αλλά έχασε την επαφή με την κοινωνία

«Δεν γίνεται να γίνει αποδεκτό αυτό το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις. Η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετεί ότι θέλει, αλλά έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία και με τις ανάγκες των εργαζομένων, και θα μας βρει απέναντί της» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» το μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Γιώργος Παπασπυρόπουλος.


«Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ουσιαστικά την απαγόρευση των συναθροίσεων, διότι όλες οι προβλέψεις, που έχει μέσα για ενημέρωση εισαγγελέα, για το αν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος, πολύ απλά δεν μπορούν να γίνουν» ξεκαθάρισε ο κ. Παπασπυρόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο, που σκέφτηκε και μόνο η κυβέρνηση να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, «ζούμε εποχές πολύ κοντά στην εποχή του ’67- ‘74».

Το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας εξέφρασε την απορία του και για την μη αντίδραση της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και εξηγεί ότι «η ίδια η ΓΣΕΕ θα έπρεπε να το είχε καταγγείλει και να ήμασταν στους δρόμους. Βλέπω μια απάθεια. Έκανε το συνέδριό της, όπως το έκανε, και είναι όλα εντάξει σε αυτή την χώρα;» διερωτήθηκε και την έθεσε προ των ευθυνών της και να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα.

Χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό» και τονίζει ότι και να ψηφιστεί από την Βουλή, οι ίδιοι οι συνδικαλιστές θα το ακυρώσουν και δηλώνουν αποφασισμένοι ότι «οι κινητοποιήσεις θα γίνονται, όπως και παλαιότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση κανένας συνδικαλιστής να πάει να δώσει το όνομά του για μια συγκέντρωση, που θα γίνει από τους εργαζόμενους, ας τα ξεχάσει αυτά η κυβέρνηση» και ερωτηθείς αν πάνε να παρεμποδιστούν από την ΕΛ.ΑΣ., εφόσον δεν θα τηρούν αυτά, που θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, απάντησε ότι «ας μας συλλάβει όλους και να μας πάει στο τμήμα. Έχουν τόσες μεγάλες αστυνομικές διευθύνσεις; Ας μας βάλουν μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γ. Παπασπυρόπουλος: Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι η επιλογή να κυβερνήσει η ΝΔ ήταν λάθος

Αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις, που έχουν προκύψει, μετά την πανδημία, ο κ. Παπασπυρόπουλος ισχυρίζεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν εργαζόμενοι, που φοβούνται να καταγγείλουν τα όσα βιώνουν στον χώρο εργασίας τους, με τον φόβο ότι θα απολυθούν. «Όλα τα μέτρα, που πέρασε η κυβέρνηση ήταν για την απορρύθμιση της εργασίας και αυτό έχει αντίκρισμα στις θέσεις εργασίας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Δυτική Ελλάδα το α’ τρίμηνο του 2020 κατείχε την πρωτιά στην ανεργία, ενώ μέχρι στιγμής στατιστικά, ο 1 στους 8 ανέργους προέρχεται από την εν λόγω περιφέρεια. «Οι εργαζόμενοι πλέον δεν έχουν κανένα μέτρο προστασίας, που να μπορούν να αντιταχθούν στον εργοδότη, σε πιθανή απόλυση ή να μην καταβάλλει τον μισθό ή το δώρο Πάσχα. Ο ΣΕΠΕ είναι διαλυμένος πλέον και η κυβέρνηση έχει τραβήξει στην άκρη και έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, κλείνοντας το μάτι στους εργοδότες», κάτι, που υποστηρίζει ότι ήταν αναμενόμενο να συμβεί.

Σίγουρα η κατάσταση για τους εργαζόμενους προμηνύεται δύσκολη τους επόμενους μήνες και ο κ. Παπασπυρόπουλος επισημαίνει ότι «η επίθεση της εργοδοσίας θα ενταθεί και περιμένουμε την αντίδραση των εργαζομένων. Παγωμένοι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα αρχίζουν και συνειδητοποιούν, ότι αυτή η επιλογή (σ.σ. κυβέρνηση ΝΔ) ήταν η λάθος και πλέον θα πρέπει να αντιδράσουν».

Φωτογραφία από αρχείο

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο