ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Ταλαιπωρία για δύο Πατρινές καθαρίστριες που τους «μπλόκαραν» το επίδομα κορωνοϊού


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ταλαιπωρία για δύο Πατρινές καθαρίστριες που τους «μπλόκαραν» το επίδομα κορωνοϊού

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται δύο καθαρίστριες σε Νοσοκομεία της Πάτρας οι οποίες είδαν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους, σε συστημική τράπεζα, να μπλοκάρεται όταν έλαβαν από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, το ακατάσχετο κατά τα άλλα, ειδικό επίδομα κορωνοϊού.


Όπως εξήγησε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η πρόεδρος των καθαριστριών του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», Γαλάτεια Πουλιάση, οι δύο γυναίκες έγιναν «μπαλάκι» μεταξύ Εφορίας και τράπεζας καθώς η μια πλευρά ουσιαστικά έριχνες τις ευθύνες στην άλλη για το μπλοκάρισμα των χρημάτων.

«Δύο συναδέλφισσες, είχαν πρόβλημα. Τους μπήκε το ποσό των 1.500 ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς ήταν από τις 13 Μαρτίου, συνεχόμενα νυχτερινή βάρδια στην πτέρυγα Covid. Πήγαν να το πάρουν και ήταν μπλοκαρισμένο από την τράπεζα Πειραιώς. Τους είπαν ότι είναι μπλοκαρισμένο από την Εφορία, παρότι η μία είχε κάνει ρύθμιση και η άλλη είναι στα δικαστήρια με την Εφορία. Σήμερα πήγαν στην Εφορία.

Οι υπάλληλοι μπήκαν με το ΑΦΜ τους και τους είπαν ότι δεν τα έχει μπλοκάρει τα χρήματα η Εφορία αλλά η τράπεζα. Η Εφορία γνωρίζει ότι είναι ακατάσχετο και το είπε. Ξαναφεύγουν και πάνε στην τράπεζα. Η τράπεζα σήμερα, με τον νομικό της σύμβουλο, ξεμπλοκάρισε τον λογαριασμό της μιας συναδέλφισσας από το Ρίο και τα πήρε τα χρήματα. Της άλλης από τον Άγιο Ανδρέα παραμένει ακόμα μπλοκαρισμένο το επίδομα. Προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις».

Όπως ανέφερε η κυρία Πουλιάση οι δύο γυναίκες είναι σε πολύ κακή ψυχολογία λόγω της ταλαιπωρίας που περνούν, θεωρώντας ότι είναι μεγάλη αδικία να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρήματά τους από την στιγμή που ο νόμος προβλέπει ξεκάθαρα ότι το επίμαχο επίδομα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

«Οι κοπέλες είχαν γίνει ράκος, ειδικά η μια που δεν τα έχει πάρει τα χρήματά της. Είναι φτωχές κοπέλες και είναι αδικία από την στιγμή που είναι ακατάσχετο. Γιατί να τους το κρατήσουν; Η Εφορία νίπτει τα χείρας της υποστηρίζοντας ότι δεν είναι από αυτούς, η τράπεζα λέει ότι δεν ξέρει-δεν γνωρίζει. Ξέρουμε ότι το έχει μπλοκάρει η τράπεζα, για ποιον λόγο δεν λένε. Εάν μέχρι αύριο δεν ξεμπλοκάρει ο λογαριασμός θα απευθυνθούμε στον Συνήγορο του Πολίτη και θα το «τραβήξουμε» δικαστικά.

Η ψυχολογική τους κατάσταση είναι χάλια, σχολώντας από νύχτα να φυλάνε «καραούλι» έξω από την Εφορία κι ο ένας να τους στέλνει στον άλλο. Από την στιγμή που είναι ακατάσχετο και θα δούμε στην πορεία κατά πόσο είναι αφορολόγητο. Καμία δεν είχε δάνειο από την τράπεζα, μόνο τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους είχαν».

Πέραν αυτών η κυρία Πουλιάση αναφέρθηκε στην ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» η οποία έγινε τελικά για έναν χρόνο. Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος σκέφτεται από του χρόνου τον Απρίλιο να επαναφέρει τους εργολάβους στον τομέα της καθαριότητας.

«Από Σεπτέμβρη θα κάνουμε μια επαφή με τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Είμαστε 4 χρόνια με συμβάσεις και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν μπορεί να μας πετάει έτσι. Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 30 Απριλίου. Ο υποδιοικητής διαμηνύει ότι θέλει να βάλει συνεργείο (σ.σ. καθαρισμού). Εάν οι προθέσεις του Διοικητή δεν είναι καλές, να ζητήσει δηλαδή τροποποίηση των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου ή να βγάλει καινούργια προκήρυξη,  εμείς θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στον «Μεσαίωνα», γιατί στον «Μεσαίωνα» ήμασταν με τον εργολάβο», σημείωσε η κυρία Πουλιάση.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο