ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Μ. Μαρκεζίνης: Κυβερνητικές ιαχές ενθουσιασμού για μηδενική βοήθεια προς επιχειρήσεις


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μ. Μαρκεζίνης: Κυβερνητικές ιαχές ενθουσιασμού για μηδενική βοήθεια προς επιχειρήσεις

«Οι ανάγκες, που δημιούργησε η κρίση είναι τεράστιες, και η βοήθεια, που πήραν οι επιχειρήσεις είναι σχεδόν μηδενική, μπροστά στις ανάγκες, που δημιούργησε η κρίση αυτή» τόνισε «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Μαρκεζίνης.


Έκανε λόγο για αλαλούμ και για μπάχαλο, που υπάρχει όλους αυτούς τους μήνες στα φοροτεχνικά γραφεία, τα οποία προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. «Υπήρξε μια τεράστια ανικανότητα του κράτους να χειριστεί αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση. Δεν φτάνει η κατάσταση, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες, αλλά έχουν ένα ανίκανο κράτος να το χειριστεί όλο αυτό» δήλωσε ο Μαρίνος Μαρκεζίνης.

Όπως επισήμανε το γεγονός ότι μετατέθηκαν οι εισφορές με την πληρωμή των υποχρεώσεων σε σχέση με την ανάγκη, που δημιουργήθηκε, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Πρόκειται για ένα βουνό πληρωμών, που αφορά δόσεις, ρυθμίσεις, εισφορές, πήγε από Αύγουστο και αυτό θα προστεθεί μαζί με τα τρέχοντα, που θα πρέπει να τα πληρώσουν» και εδώ θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία ρύθμιση. Εδώ θα φανεί η ανάγκη για μη επιστρεπτέες ενισχύσεις στις επιχειρήσεις και εννοώ με την μορφή των επιχορηγήσεων, με διασφάλιση ότι θα πληρώνονταν υποχρεώσεις προς το δημόσιο, κτλ».

Για τις διευκολύνσεις, που κάνει το Υπουργείο για να πληρωθούν όλα τα παραπάνω σε 8 δόσεις, ο Μαρίνος Μαρκεζίνης σχολίασε ότι «ακούμε ιαχές ενθουσιασμού για κάποια πράγματα, με τα οποία οι επιχειρηματίες γελάνε, γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι ένα τίποτε επί της ουσίας». Συγκεκριμένα για την φορολογία εισοδήματος, προ κρίσης πληρωνόταν σε 3 διμηνιαίες δόσεις και τώρα σε 8 δόσεις, «αντί δηλαδή για 6 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ σε 8, το κάθε τι όμως πρέπει να αντιστοιχίζεται με τις ανάγκες, που δημιουργήθηκαν».

Για το επίδομα των 534 ευρώ και αν αυτό καταβλήθηκε στους δικαιούχους ο κ. Μαρκεζίνης απάντησε ότι «δεν καταβλήθηκε σε ένα μέρος των εργαζομένων, όπως επίσης εκκρεμεί και η πληρωμή για ορισμένες επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή, που παρέμειναν κλειστές έως τον Ιούνιο», ενώ στο κομμάτι των δανείων εξήγησε ότι και εκεί «οι επιχειρηματίες βρήκαν τις πόρτες κλειστές. Την επιστρεπτέα προκαταβολή την πήραν 50.000 επιχειρήσεις με ποσά από 2.000- 4.000 ευρώ δάνειο, όταν ο αριθμός συνολικά των επιχειρήσεων είναι περίπου 800.000».

Στο ΤΕΠΙΧ μέχρι στιγμής έχουμε 2.800 εγκρίσεις, ενώ η καλύτερη προσδοκία είναι να φθάσουν στις 8.000- 10.000. «Σκοτάδι υπάρχει στα υπόλοιπα εγγυοδοτικά προγράμματα της αναπτυξιακής τράπεζας» και κατήγγειλε ότι «υπάρχουν αρκετές υγιείς επιχειρήσεις, που είχαν ανάγκη να κάνουν επενδύσεις, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό το δάνειο, το οποίο πήγε σε άλλες επιχειρήσεις με το σιγοντάρισμα των τραπεζών, ώστε να αναχρηματοδοτηθούν υπάρχουσες υποχρεώσεις από δάνεια προς τις τράπεζες».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο