ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Ζ. Παναγιωτίδης: Το θερινό σινεμαδάκι «παίρνει την εκδίκησή του» από τις πολυαίθουσες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ζ. Παναγιωτίδης: Το θερινό σινεμαδάκι «παίρνει την εκδίκησή του» από τις πολυαίθουσες

«Στους θερινούς κινηματογράφους τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα ασφαλείας. Το θερινό σινεμαδάκι είναι η πιο ασφαλής και η πιο οικονομική διασκέδαση και φέτος, για πρώτη φορά λόγω κορoνοϊού, έχουν σαφές προβάδισμα έναντι των πολυαιθουσών. Θα μπορούσε κανείς να πει πως τα θερινά σινεμά ‘παίρνουν την εκδίκησή τους’ και από το περασμένο Σάββατο που έφτιαξε ο καιρός, άρχισαν να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης». Ο Ζήνος Παναγιωτίδης δημιουργός της εταιρείας διανομής Rosebud 21, μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα, γι’ αυτό το περίεργο καλοκαίρι που δίνει προβάδισμα στο θερινό σινεμαδάκι.


Ο κ. Παναγιωτίδης επισήμανε ότι αν και είναι διανομέας, διαφωνεί με την πληθώρα ταινιών που προβάλλονται για λίγες ημέρες και μετά εξαφανίζονται από τους κινηματογράφους. Εδώ και χρόνια φωνάζω, είπε, ότι είναι τεράστιος ο αριθμός των ταινιών που εισάγονται στην Ελλάδα, σε ένα κοινό 10 εκατομμυρίων όπου διακινούνται 10 εκατομμύρια εισιτήρια συνολικά. Ουσιαστικά αντιστοιχεί ένα εισιτήριο τον χρόνο ανά θεατή.

Αν οι καλές ταινίες του χειμώνα ξαναπροβάλονταν στους θερινούς, εκτιμώ ότι θα γέμιζαν τις αίθουσες. Η Rosebud ήταν η πρώτη εταιρεία διανομής που καθιέρωσε τις θερινές επανεκδόσεις. Γενικότερα έχουμε επιλέξει να φέρνουμε κάθε καλοκαίρι 3-4 ταινίες που θεωρούμε σημαντικές. Τον Ιούλιο θα έρθει στις αίθουσες η αργεντίνικη ταινία «Το κόλπο του αιώνα» και μια γαλλική κωμωδία πραγματικά καλή, «Το κλαμπ των χωρισμένων».

Πάντως, μέχρι σήμερα, έχει αποδειχθεί, όπως τόνισε, ότι οι θεατές ανταμείβουν όσους επιμένουν να κρατούν μια καλή ταινία για περισσότερες ημέρες. Για παράδειγμα μια ταινία του χειμώνα που παίζεται τώρα το «Στα μαχαίρια», δίνει καλύτερες εισπράξεις στους κινηματογράφους που την προβάλλουν για καιρό.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟ ΑΜΠΕ

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο