ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξαφανίσει τη μεσαία τάξη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξαφανίσει τη μεσαία τάξη

Για τις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είχε ανακοινώσει στη Βουλή ότι αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι και λοιποί επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές τους (από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο) σε 12 ή 24 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο και μάλιστα από το 2021 και μετά, κάτι που αποδεδειγμένα δεν ισχύει και έχει τεράστιες επιπτώσεις, μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο οποίος εξήγησε ότι οι εκτιμήσεις που έκαναν για 100.000 λουκέτα και 250.000 ανέργους είναι τελικά πολύ επιεικείς.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αποδίδουν, καθώς το 50% των επιχειρήσεων δεν μπαίνει στη ρευστότητα, η επιδότηση εργασίας δεν προχωράει ακόμα δεν έχει διευθετηθεί η ρύθμιση για την προκαταβολή φόρου δηλαδή για τον δανεισμό με μηδέν επιτόκιο που κάνουν οι επαγγελματίες στο κράτος.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν δαπανούν χρήματα με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και άλλο η κρίση.

Πρακτικά η κυβέρνηση παίρνει μια απόφαση, όλες αυτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν στηρίζονται να κλείσουν και έτσι αλλάζει μορφή η οικονομία καθώς πάμε μόνο σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και πολύ μικρές. Αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περνάει στο ντούκου, σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, πρόκειται για εξαφάνιση της μεσαίας τάξης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο