ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020

Γ. Ρώρος: Ο Δήμαρχος Πατρέων σαμποτάρει κάθε συναινετική ενέργεια για το τρένο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ρώρος: Ο Δήμαρχος Πατρέων σαμποτάρει κάθε συναινετική ενέργεια για το τρένο

Τις ενστάσεις της παράταξής του για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώνεται η κινητοποίηση της Κυριακής για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα, κατέθεσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», Γιώργος Ρώρος.


Η «Ώρα Πατρών» σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Η προγραμματισμένη εκδήλωση-διαμαρτυρία της 5ης Ιούλη ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για ακύρωση της υπογειοποίησης του τρένου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια σαφή ένδειξη της βούλησης των κατοίκων των περιοχών που θα διέλθει το τρένο αλλά και της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του προαστιακού ως μέσο μεταφοράς που εξυπηρετεί ποιοτικά και οικονομικά χιλιάδες κατοίκους».

Από την πλευρά του ο κ. Ρώρος πρόσθεσε:

«Στο δημοτικό συμβούλιο βγάλαμε ένα ομόφωνο ψήφισμα το οποίο είναι η μεγάλη δύναμη του Δημάρχου κ. Πελετίδη απέναντι στις προθέσεις που έχει η Κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως ο κ. Πελετίδης σαμποτάρει κάθε συναινετική ενέργεια, σαμποτάρει αυτό το ισχυρό όπλο, δηλαδή τη βούληση του πατραϊκού λαού στην υπογειοποίηση του τρένου, για να το χρησιμοποιήσει κατά της κυβέρνησης. Κάνεις συναντήσεις με συλλόγους-φορείς, τους οποίους σίγουρα πρέπει να ακούμε. Εμείς λέμε να ότι πρέπει να λειτουργήσει η Επιτροπή Διαβούλευσης που προβλέπεται από τον Δήμο. Αυτό όμως το φοβάται ο Δήμαρχος και προτιμά τις κατ’ ιδίαν και ξεμοναχιασμένες συναντήσεις, έτσι ώστε σε κάθε έναν ξεχωριστά οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες να μην φθάνουν και να μην γίνονται κοινωνοί και οι άλλοι εταίροι. Η Επιτροπή Διαβούλευσης δεν έχει συγκληθεί ούτε μια φορά. Δεν μπορεί να έρχεται ο κ. Καραμανλής την Παρασκευή κι εμείς να κάνουμε την πορεία δύο ημέρες μετά».

Στο ερώτημα κατά πόσο η «Ώρα Πατρών» θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση, παρά τις ενστάσεις που καταθέτει, ο κ. Ρώρος απάντησε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Έχουμε πει ότι θα συμμετάσχουμε σε αυτήν την κινητοποίηση. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους Συλλόγους που μάλλον έχουν εμπιστευτεί εν λευκώ τις τύχες τους στον κ. Πελετίδη, για αυτό το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος των άλλων παρατάξεων. Πρέπει να είναι προσεκτικοί για την τροπή που παίρνει η υπόθεση, γιατί εμείς δείχνουμε κατανόηση και λέμε ότι θα συμμετάσχουμε αλλά πολύς κόσμος δεν θα δείξει αυτή την κατανόηση και δεν θα έρθει σε αυτή την πορεία. Εμείς πρέπει να ενώσουμε και να είναι συνολική η διεκδίκηση της υπογειοποίησης τους τρένου».

Τέλος αναφερόμενος στα φυλλάδια που έχει εκδώσει η «Ώρα Πατρών» για το θέμα της σιδηροδρομικής γραμμή, ο επικεφαλής της παράταξης είπε:

«Έχουμε εκδώσει ένα φυλλάδιο όπου αναφερόμαστε στο ιστορικό του τρένου από το ’90 μέχρι και σήμερα με όλες τις παλινωδίες που έχουν γίνει. Φθάνουμε μέχρι τα τελευταία χρόνια από την ώρα που ξεμπλόκαραν οι δικαστικές διαμάχες από το 2017 και μετά. Επίσης βάζουμε αμείλικτα ερωτήματα προς τον κ. Καραμανλή ο οποίος θα έρθει να απαντήσει χωρίς ψευδεπιγραφές και χωρίς αυτά τα επιχειρήματα τα οποία είναι έωλα και διαψεύστηκαν κομμάτι-κομμάτι και με στοιχεία».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο