ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020

Γ. Κανελλόπουλος: Να έρθει ο Καραμανλής να του δείξουμε τι αίσχος θα φτιάξει στην Πάτρα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Κανελλόπουλος: Να έρθει ο Καραμανλής να του δείξουμε τι αίσχος θα φτιάξει στην Πάτρα

Στο χρονικό της υπόθεση της υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα καθώς και την κινητοποίηση που πραγματοποιείται για το θέμα την ερχόμενη Κυριακή, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος της συντονιστικής επιτροπή του Καστελλόκαμπου, Γιάννης Κανελλόπουλος.


Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής πρέπει να συναντηθεί με τους κατοίκους για να του δείξουν το «αίσχος» που πάει να φτιαχτεί με την επίγεια διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ο εκπρόσωπος των κατοίκων επισήμανες μεταξύ άλλων:

«Από τον Νοέμβριο του 2019 που τον συναντήσαμε μας έλεγε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Εμείς πήραμε κάποια χαρτιά στα χέρια μας που δείχνουν ότι ο κ. Σπίρτζης είχε δώσει εντολή να βγει η προμελέτη και η τεχνική προμελέτη για το πόσο θα κοστίσει. Αυτά τα έγγραφα έδειχνα ένα κόστος γύρω στα 260-300εκ. χωρίς την έκπτωση. Ο κ. Καραμανλής υποστήριζε ότι κοστίζει 1 δισεκατομμύριο, με μας να του λέμε ότι δεν θέλουμε το τρένο να φτάσει στην Κίνα. Εμείς θέλουμε cut and cover και από πάνω να γίνει το γραμμικό πάρκο. Μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν σε δύο μήνες, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Όταν βγήκε ο κ. Σπίρτζης και μίλαγε ότι υπάρχουν κάποιες μελέτες, άρχισαν κι έλεγαν ότι υπήρχε μελέτη αλλά ήταν ελλιπής. Εδώ κάτι άλλο συμβαίνει».

Και συμπλήρωσε ο κ. Κανελλόπουλος:

«Όποιος θα έρθει μαζί μας την Κυριακή μέχρι το Ρίο θα δει εκεί τι κατασκευάζεται και τι θέλουμε να φτιάξουμε. Ένα κουτί είναι, τίποτε άλλο. Θα φτάσει ένα δισεκατομμύριο; Δεν θέλουμε να σκάψουμε κάτω και να φτάσουμε στην Κίνα. Δεν θέλουμε μετρό. Cut and cover, θέλουμε , να χωθεί και να σκεπαστεί η γραμμή και από πάνω να γίνει το γραμμικό πάρκο για να ξεκινάει κάποιος με το ποδήλατο από τον Άγιο Βασίλειο και να φτάνει μέχρι την Πάτρα».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η κινητοποίηση δεν έχει ως αναφορά της, την επίσκεψη Καραμανλή στην Πάτρα που θα γίνει την Παρασκευή, ο κ. Κανελλόπουλος σχολίασε:

«Εμείς είμαστε ανοικτοί, όπως ήρθε στα γραφεία μας ο κ. Σπίρτζης, τον πήγαμε τότε πάνω και είδε τι γίνεται κι έτσι πήρε την απόφαση για την υπογειοποίηση, λέγοντας ότι αυτό το κομμάτι μέχρι την Πάτρα είναι κρίμα να το χαλάσουμε. Έτσι και ο Καραμανλής δεν ξέρει από την Πάτρα. Αν αγαπούσαν την πόλη τους έπρεπε να τον φέρουν εδώ, να συναντηθεί μαζί μας, να συναντηθεί με τον Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις και να συζητήσει. Όχι να πάνε να τον κλείσουν στην Αχάια Κλάους. Να πάμε να κάνουμε τι εκεί; Θα μας αφήσουν να περάσουμε από την πύλη; Να πάμε να φωνάζουμε από έξω; Θα μας χαιρετίσει και θα φύγει. Γι αυτό θα κάνουμε την πορεία, να φέρουμε και τα κανάλια για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Να έρθει να του δείξουμε τι αίσχος πάει να φτιάξει στην πόλη. Από 4 έως 6 μέτρα τοίχο θα σηκώσει».  




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο