ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020

Ν. Σαντορινιός: Το αλαλούμ που προκαλεί η ΝΔ επιδεινώνει το τεράστιο πλήγμα στον Τουρισμό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Σαντορινιός: Το αλαλούμ που προκαλεί η ΝΔ επιδεινώνει το τεράστιο πλήγμα στον Τουρισμό

Για το αλαλούμ που επικρατεί στα αεροδρόμια και τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας την πρώτη μέρα άφιξης των λιγοστών τουριστών μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος εξήγησε ότι συνολικά αυτήν την περιορισμένη σεζόν αναμένεται ότι θα έχουμε το 20 -25% του αριθμού των τουριστών οι οποίοι ήρθαν πέρυσι στην Ελλάδα.


Και οι πτήσεις τσάρτερ είναι εξαιρετικά περιορισμένες στα Δωδεκάνησα και του Ανατολικού Αιγαίου τόνισε ο κ. Σαντορινιός ο οποίος εξήγησε ότι λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης τα ελληνικά νησιά (Σύμη, Λέρος, Πάτμος κ.ά.) που είναι κοντά στην Τουρκία έχασαν και τους τουρίστες από τα γειτονικά παράλια καθώς δεν ξεκίνησε η ΝΔ εγκαίρως τις διαδικασίες για τις πύλες εισόδου για την τουριστική βίζα, που έβγαινε εκείνη τη στιγμή για τους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ.

Το τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και εστιατόρια επισήμανε ο τομεάρχης αλλά αφορά όλη την αλυσίδα του τουρισμού από αυτούς που τροφοδοτούν καταστήματα, επιχειρήσεις, μίνι μάρκετ, ενοικίαση οχημάτων κ.ά. και πολλές από αυτές δεν έχουν καν ανοίξει άρα δεν έχουν και εργαζόμενους και γι’ αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει καμιά μέριμνα, επισήμανε ο κ. Σαντορινιός.

Αυτό το τεράστιο πλήγμα διαμορφώνει κοινωνικές αντιδράσεις, εξήγησε ο τομεάρχης, όπως είναι οι διαμαρτυρίες π.χ. από οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, ξεναγών και πολλούς άλλους εργαζόμενους ειδικά τους εποχικά, που δεν θα μπορέσουν να βγάλουν τη χρονιά αφού αυτό ήταν το μοναδικό εισόδημα για την οικογένεια τους για ένα έτος.

Ο βουλευτής μίλησε και για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο