ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Αλ. Τσαουσάκης: Παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αλ. Τσαουσάκης: Παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

«Έχουμε ζητήσει για φορολογικά θέματα και εισφορών και θέματα άμεσης στήριξης, γιατί ο κλάδος αυτή την στιγμή πλήττεται 100% και η πτώση του τζίρου αγγίζει το 100%. Παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης προς το πρόσωπό μας» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας, Αλέξης Τσαουσάκης.


Όχι άλλη κοροϊδία και άμεση στήριξη, όπως έγινε και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της Ηλείας, οι οποίοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο. Το ξέσπασμα της πανδημίας τους βρήκε στο μάτι του κυκλώνα. Το αποτέλεσμα ήταν, το αντικείμενο εργασίας του συγκεκριμένου κλάδου, που κυρίως είναι η διοργάνωση εκδρομών και περιηγήσεων, οι σχολικές εκδρομές και η μεταφορά εισερχόμενων τουριστών στη χώρα στα ξενοδοχεία τους και στους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, να πάψει ουσιαστικά να υπάρχει.

«Δεν υπάρχει ούτε εισερχόμενος τουρισμός, μην βλέπουμε αυτά, που διαφημίζουν στην τηλεόραση, τα σόου και τις φιέστες. Η κίνηση είναι μηδέν και θα είναι με τα στοιχεία, που έχουμε. Αν δείτε τις ανακοινώσεις για το λιμάνι του Κατάκολου, οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων για φέτος έχουν χαθεί και εμείς είχαμε άμεση σχέση με αυτό το κομμάτι» ανέφερε ο κ. Τσαουσάκης.

Η κατάσταση, που βιώνουν από τον Μάρτιο είναι δύσκολη, όταν ξεκίνησε το lock down της χώρας και όλο αυτό το διάστημα οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις τρέχουν και τα έσοδά τους είναι μηδενικά, και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με το επίδομα των 800 ευρώ, που ήταν το μοναδικό, που έλαβαν ως στήριξη από την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Πώς να τα βγάλουμε πέρα όταν δεν εισπράττουμε» διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας ότι «ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων έχουν παραδώσει πινακίδες, γιατί δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα. Ζούμε με τα 800 ευρώ, που είχαμε πάρει σαν πληττόμενη επιχείρηση και αυτό είναι όλο». Στις συναντήσεις, που είχαν κάνει με φορείς και βουλευτές, έγιναν επερωτήσεις στην Βουλή για τον κλάδο τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και όπως σημειώνει ο κ. Τσαουσάκης, «ο υπουργός μας απαξίωσε και δεν απάντησε καν».

Για τον εσωτερικό τουρισμό επισήμανε ότι από την στιγμή, που ακόμη δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι «δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των πολιτών. Εδώ εμείς είμαστε επαρχία και γνωριζόμαστε με τους περισσότερους προσωπικά, προσπαθούμε να τους πείσουμε, αλλά είναι λογικό οι άνθρωποι να φοβούνται ή να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα».

Μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων βρίσκονταν καθημερινά στον δρόμο για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες και τους Έλληνες, αφού μέχρι τέλος Ιουνίου του 2019 είχαν φθάσει μέσω του αεροδρομίου του Αράξου περισσότεροι από 58.000 τουρίστες, όπως και το 1/3 των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Κατάκολου, που κατευθύνονταν στην Αρχαία Ολυμπία, συν τις σχολικές εκδρομές. «Εμείς αυτή την στιγμή, άλλες χρονιές, ήμασταν στον δρόμο για να βγάλουμε το εισόδημα όλης σχεδόν της χρονιάς και τώρα καθόμαστε» σχολίασε ο κ. Τσαουσάκης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο