ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Π. Κούκος: Επικοινωνιακό τέχνασμα τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Κούκος: Επικοινωνιακό τέχνασμα τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό

«Ο όρος ‘εργαζόμενος στον τουρισμό’ τείνει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Σήμερα στον κλάδο μας υπάρχουν αόρατοι που δεν έχουν επωφεληθεί από κανένα μέτρο στήριξης αυτής της κυβέρνησης. Είναι όλα ένα επικοινωνιακό τέχνασμα». Για τους αόρατους εργαζόμενους αλλά και για την κοροϊδία με την καταβολή των επιδομάτων μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα ο Παναγιώτης Κούκος, γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.


Για την 1η Ιουλίου είχε ανακοινωθεί ότι θα άνοιγε το σύστημα υποβολής αιτήσεων για τα 534 ευρώ του Ιουνίου επισήμανε ο κ. Κούκος και εξήγησε ότι ενώ χιλιάδες δικαιούχοι περίμεναν για να συμπληρώσουν την αίτηση, ενημερωθήκαμε ότι το σύστημα θα ανοίξει στις 7 Ιουλίου.

Είναι πολλά τα μεγάλα ξενοδοχεία και στην Αθήνα, στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στα νησιά που θα παραμείνουν κλειστά φέτος. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στην εστίαση όπου φοβάμαι πως πολλές επιχειρήσεις θα βάλουν οριστικά λουκέτο.

Στην Ομοσπονδία έχουμε πολλές καταγγελίες για ξενοδοχεία που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους στην προετοιμασία για την λειτουργία τους, ενώ κάποιοι άλλοι δηλώνουν ως εκ περιτροπής εργαζόμενους, ανθρώπους τους οποίους απασχολούν για 30 μέρες τον μήνα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο