ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Π. Φιλίππου: Σε όλη τη χώρα ξεσηκώνονται για την καταστροφή απ’ τις ανεμογεννήτριες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Φιλίππου: Σε όλη τη χώρα ξεσηκώνονται για την καταστροφή απ’ τις ανεμογεννήτριες

Για την πρωτοβουλία του σχετικά με το Δίκτυο Δημάρχων κατά των Ανεμογεννητριών μίλησε Στο Κόκκινο ο Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος είναι δήμαρχος Σαρωνικού και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα ελληνικά βουνά καθώς αυτό γίνεται χωρίς καμιά πρόβλεψη, προγραμματισμό για τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή ούτε υπάρχει μελέτη για το που θα διοχετευτεί η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.


Είμαστε θεατές ενός απρόβλεπτου σεναρίου που καθημερινά μας αποκαλύπτεται τόνισε ο κ. Φιλίππου στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και εξήγησε ότι σε πάρα πολλά σημεία της χώρας χωρίς κανέναν προγραμματισμό, χωρίς ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών βλέπουμε να «ξεφυτρώνουν» εταιρίες που θέλουν να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες.

Δεν είμαστε κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειων, εξήγησε, εντούτοις πρέπει να υπάρξει πλάνο και πρόγραμμα, ενώ εδώ βλέπουμε επιχειρηματίες οι οποίοι επιδοτούνται και για να κερδίζουν, γεμίζουν κάθε κορφή και βουνό, όπως συμβαίνει στη δυτική Ελλάδα.

Σε Πάρο, Νάξο, Ανάφη, Άνδρο και αλλού ζητούν να μπουν 30-40 ανεμογεννήτριες και σε αυτές τις πρακτικές αντιδρούν δήμοι και οικολογικοί φορείς και εμείς δεν τις δαιμονοποιούμε, επισήμανε, ζητάμε όμως να υπάρξει σχεδιασμός.

Στο όνομα των ανεμογεννητριών θα καταστραφεί ό,τι υπάρχει σε κάθε νησί εξήγησε ο δήμαρχος Σαρωνικού ο οποίο αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για την τοποθέτηση τους στο Πάνειο Όρος, το οποίο το λεκανοπέδιο της Αττικής με τα 5 εκατ. κατοίκων το έχει ανάγκη.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο