ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Γ. Μπουρνούς: Σύντομα θα δούμε πώς θα αντιδράσουν τα κατά ΝΔ... «ζόμπι»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Μπουρνούς: Σύντομα θα δούμε πώς θα αντιδράσουν τα κατά ΝΔ... «ζόμπι»

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που πέρυσι πίστεψαν το αφήγημα Μητσοτάκη περί προστασίας της μεσαίας τάξης είναι ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσουν σε αυτά που τους φέρνει η κυβέρνηση ΝΔ, που τώρα τους χαρακτηρίζει επιχειρήσεις «ζόμπι» και «μπαταχτσήδες», όπως και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί συμπολίτες μας, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. Την αντίδρασή τους προσπαθεί να προλάβει το χουντικών καταβολών νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, όπως υπογράμμμισε.


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε ο κ. Μπουρνούς, έχει επιδείξει μια φοβερή ανυπαρξία σχεδιασμού, ένα πρωτοφανές μπάχαλο για την επανεκκίνηση της τουριστικής αγοράς, με φοβερές παλινωδίες σε μία χώρα που έχει τον τουρισμό ως βαριά βιομηχανία:

  • ασυνεννοησίες για το τι γίνεται στα χερσαία σύνορα,
  • τουρίστες που εγκλωβίζονται σε συνοριακούς σταθμούς,
  • αεροδρόμια που «ανοιγοκλείνουν» αντίθετα με τις διεθνείς οδηγίες,
  • το χθεσινό καταπληκτικό με την αποκάλυψη ότι το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στη Ρόδο είχε Σουηδούς τουρίστες που τους «βάφτισαν» τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους,
  • ασαφή υγειονομικά πρωτόκολλα με λάθη και πρωτοφανείς αλλαγές,
  • τα «δωμάτια καραντίνας» που προκαλούν πρόβλημα σε πολλές μονάδες,
  • δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που δυσφημούν τον ελληνικό τουρισμό,
  • έναν υπουργό Τουρισμού που υποτίθεται ότι θα «ανασχηματιστεί» αλλά μέχρι τότε συνεχίζει να κάνει ζημιές

Έχουμε μία κυβέρνηση, συνέχισε, που παρουσιάζει ζοφερή εικόνα όσον αφορά την βαριά βιομηχανία της χώρας σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση, με απειλή λουκέτου για πάρα πολλούς επιχειρηματίες και το φάσμα της ανεργίας για πολλές χιλιάδες εργαζόμενους. Και όλα αυτά από μία κυβέρνηση που επικαλείτο το «επιτελικό κράτος», το πόσο καλύτερα θα το οργανώσει την οικονομία της χώρας, κτλ. Δεν είναι μόνο ότι απειλούμαστε με τεράστια ύφεση τον Χειμώνα που έρχεται, η ύφεση δεν είναι αριθμός που «διορθώνεται» ή «χειροτερεύει», αφορά εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, χιλιάδες σπίτια, που το Χειμώνα θα βρεθούν αντιμέτωπα με καταστάσεις που πιθανώς δεν ζήσαμε ούτε την περασμένη δεκαετία.

Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η τερατώδης ύφεση που και λόγω των κυβερνητικών επιλογών θα μεγαλώσει κι άλλο, θα επικαθήσει σε μία δεκαετία πολύ μεγάλων οικονομικών δυσκολιών, για πάρα πολύ κόσμο, για την κοινωνική πλειοψηφία. Η ύφεση που θα ζήσουμε τον Χειμώνα θα προκαλέσει πολύ χειρότερες καταστάσεις από αυτές που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα, προειδοποίησε ο κ. Μπουρνούς.

Όποιος κι αν είναι ο σχεδιασμός της ΝΔ, ωστόσο, ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει, τόνισε ο κ. Μπουρνούς. Οι πολίτες το 2019 έκαναν μία επιλογή βασισμένοι στις δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη, μία εκ των οποίων αφορούσε την προστασία της μεσαίας τάξης, την υπερφορολογία, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εχθρός» της μεσαίας τάξης. Από τότε, βλέπουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να αποκαλεί ξαφνικά τους μικρομεσαίους επαγγελματίες μπαταχτσήδες», τις επιχειρήσεις τους «ζόμπι», προκειμένου να απαντήσει στην κριτική για το ότι δεν πήρε εμπροσθοβαρή μέτρα. Θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα να δούμε πώς αυτά τα μικρομεσαία στρώματα, μαζί με την εργαζόμενη πλειοψηφία, αλλά και τους ανέργους και τους φτωχούς ανθρώπους, θα αντιδράσουν σε αυτό που έρχεται. Και γι` αυτό είδαμε και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, αντιγραφή ενός νομικού πλαισίου του 1971 και της Χούντας... δείχνει ποια είναι η πολιτική της στόχευση. Η ΝΔ αντί να ασχολείται με την στήριξη της εστίασης, του τουρισμού, κ.ο.κ., προετοιμάζεται για να καταστείλει ενδεχόμενες κοινωνικές αντιδράσεις τον Χειμώνα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο