ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Στο πειθαρχικό ο οδηγός των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που έβριζε τους επιβάτες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Στο πειθαρχικό ο οδηγός των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που έβριζε τους επιβάτες

Στη διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου θα οδηγηθεί ο οδηγός των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ο οποίος, όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο, έβριζε και έκανε χειρονομίες κατά των υπεράριθμων επιβατών, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες, που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο της γραμμής 55Β (Σταυρούπολη – Παλαιά Συμμαχική), η οποία εξυπηρετεί και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.


Όπως δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο διευθυντής των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σάκης Γεωργιάδης, ο συγκεκριμένος οδηγός έχει ήδη κληθεί σε γραπτές εξηγήσεις από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, από το οποίο θα κληθεί στη συνέχεια.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την συμπεριφορά του οδηγού «μη ψύχραιμη και απρεπή συμπεριφορά προς τους επιβάτες». «Καταδικάζουμε κάθε απρεπή συμπεριφορά, η συμπεριφορά αυτή αφορούσε τους επιβάτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο διευθυντής των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «κάθε μέρα, όλη την ημέρα, σε όλες τις στάσεις υπάρχει αυτό το πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν κοινωνία. Θα πρέπει να προστεθούν νέα λεωφορεία», ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα ρατσισμού, οι ίδιοι καβγάδες γίνονται σε όλα τα δρομολόγια».

«Θα επιβληθεί ποινή διότι υπάρχει αδίκημα, η απρεπής συμπεριφορά προς τους επιβάτες. Δεν έχει κανένα ρατσιστικό χαρακτήρα και τίποτα άλλο από αυτά τα περιττά, ο άνθρωπος δεν κοίταξε το χρώμα των ανθρώπων» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης.

Από την μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τόσκας, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο, έκανε λόγο για «μια άκρως κατακριτέα, απαράδεκτη, καταδικαστέα συμπεριφορά ενός οδηγού, ενός εργαζομένου του παρόχου της αστικής συγκοινωνίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «επισύρει πιθανότατα και ποινικής φύσεως κυρώσεις». Ο κ. Τόσκας γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει γραπτή εξήγηση από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το περιστατικό.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δικλείδες ασφαλείας που θέτει ο ΟΣΕΘ και η Πολιτεία για την σωστή συμπεριφορά των οδηγών των λεωφορείων ο κ. Τόσκας διαπίστωσε ότι υπάρχει θεσμικό κενό, καθώς όπως ανέφερε πως «υπήρχε ο χάρτης των υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή στο παρελθόν, ο οποίος είχε μέσα και διάφορες ρήτρες για τα ζητήματα αυτά», ωστόσο «έχει καταργηθεί και η αρμοδιότητα βρίσκεται σε γενική γραμματεία του υπουργείου Μεταφορών η οποία εδώ και χρόνια ουσιαστικά υπολειτουργεί».

«Πρέπει να τα διερευνήσουμε αυτά, είναι ουσιαστικά ζητήματα, γιατί τελευταία παρουσιάζονται περιστατικά. Όσο περισσότεροι πάροχοι είναι, όσο περισσότερο έργο προσφέρουμε, δυστυχώς υπάρχουν και κάποιες μειοψηφίες, ευτυχώς πάρα πολύ μικρές, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα και στον μετακινούμενο, αλλά και στον ίδιο τον εργοδότη τους και την πολιτεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ.

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα με την υβριστική συμπεριφορά του οδηγού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ακούστε παρακάτω τα όσα δήλωσαν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τόσκας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4:




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο