ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Γ. Καπλάνης: Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας τρανό παράδειγμα αντεργατικής πολιτικής


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Καπλάνης: Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας τρανό παράδειγμα αντεργατικής πολιτικής

Για τη διαμαρτυρία που διοργανώνουν στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και σήμερα δημοτικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους καθώς παρά τα 20 χρόνια εργασίας η νυν τωρινή δημοτική αρχή δεν δέχεται να τους συναντήσει, ώστε να ικανοποιήσει το αίτημα τους μετά και την δικαστική απόφαση για τη νομιμοποίηση τους μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Καπλάνης πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας.


Στον Νίκο Σβέρκο κ. Καπλάνης εξήγησε ότι ο Λάμπρος Μίχος, ο νυν δήμαρχος, δεν αναγνωρίζει τη δικαστική απόφαση, τους επιτίθεται αναίτια και τους χαρακτηρίζει τραμπούκους και νταήδες σε δημόσιες ανακοινώσεις του και αν μπορούσε θα τους είχε διώξει από χθες από τις υπηρεσίες που εργάζονται. Είναι τέτοιο το μίσος του και το μένος του απέναντι στις 27 εργαζόμενους και εργαζόμενες σε αυτές τις προνοιακές δομές (Βοήθεια Στο Σπίτι κ.ά.) και αρνείται ακόμα και τη συνεδρίαση των οργάνων και από την άλλη ζητάει συμπαράσταση από την ΠΕΔΑ και από την ΚΕΔΕ.

Φυσικά και δεν είναι ζήτημα μόνο της Αγίας Βαρβάρας ή αυτών των 27 οικογενειών είναι γενικότερο θέμα που έπρεπε ήδη η κυβέρνηση να το έχει λύσει με μια της απόφαση επισήμανε ο κ. Καπλάνης ο οποίος εξήγησε ότι στο δικαστήριο κατέθεσε υπέρ τους τονίζοντας το σημαντικό ρόλο τους στις προνοιακές δομές του δήμου τους.

Μάλιστα τόνισε ότι ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας είναι τρανό παράδειγμα αντεργατικής πολιτικής καθώς όλοι οι άλλοι δήμοι έχουν μονιμοποιήσει εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο κ. Καπλάνης εξήγησε ότι ουσιαστικά στόχος είναι οι υπηρεσίες των κοινωνικών δομών - που απέδειξαν τη σημασία τους και κράτησαν την κοινωνία όρθια και την περιόδο των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού - να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό και το τόσο μένος προς τους εργαζόμενους από τον δήμαρχο, ο οποίος στο τέλος θα συρθεί να κάνει το αυτονόητο» επισήμανε ο κ. Καπλάνης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο