ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης της λίστας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης της λίστας

Το γεγονός ότι είχαμε με τρεις μήνες καθυστέρηση από τη μεριά της κυβέρνησης τη δημοσιοποίηση των ποσών που δόθηκαν σε ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» εξηγείται από την ίδια τη «λίστα Πέτσα», επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.


Στον Νίκο Σβέρκο ο κ. Χαρίτσης εξήγησε ότι η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα αρνούνταν αυτό που ζητούσε μόνο μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σύσσωμη η αντιπολίτευση, οι δημοσιογραφικές ενώσεις συντακτών και ολόκληρη η κοινωνία, δηλαδή να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα ειδικά στο ευαίσθητο κομμάτι της ενημέρωσης.

Η λίστα αποδεικνύει αυτό που λέγαμε τόσο καιρό, είπε ο κ. Χαρίτσης, και το αποδεικνύει ακόμα πιο εμφατικά από όσο το περιμέναμε, ότι δηλαδή δεν υπήρξαν κριτήρια αναγνωσιμότητας, επισκεψιμότητας των σάιτ ή σε σχέση με τον αριθμό των εργαζόμενων που απασχολεί κάθε επιχείρηση αντιθέτως τα κριτήρια για την κατανομή των ποσών είχαν να κάνουν με την πολιτική κατεύθυνση και τη σύμπλευση των μέσων με την κυβέρνηση.

Μόλις το 1% πηγαίνει σε αντιπολιτεύομενα μέσα, εξήγησε ο κ. Χαρίτσης, το υπόλοιπο 99% πάει στα συμπολιτευόμενα, ψίχουλα ή και πλήρη απουσία συγκεκριμένων μέσων που ενοχλούν την κυβέρνηση και όλα αυτά δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ προχώρησε στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Εμείς συνεχίζουμε και επιμένουμε, εξήγησε ο βουλευτής, ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης της λίστας Πέτσα και τα τιμολόγια που έστειλε η εταιρία στα ΜΜΕ, ώστε να δούμε ακριβώς τι έχει συμβεί αν υπήρξαν ακυρώσεις αρχικών τιμολογίων, αλλαγές, δηλαδή «μαγείρεμα» καθώς ακόμα και τα στοιχεία τα χθεσινά μας κάνουν πάρα πολύ επιφυλακτικούς και καχύποπτους.

Κάθε πολίτης της χώρας χρεώνει στην κυβέρνηση ότι προσπάθησε μέσα την εκμετάλλευση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού να μοιράσει χρήμα σε ΜΜΕ κατά το δοκούν, ουσιαστικά να χειραγωγήσει και να εκβιάσει τα ίδια τα ΜΜΕ για να μπορέσει να τα προσαρμόσει στις απαιτήσεις και στη γραμμή της.

Καταλαβαίνουν οι πολίτες ότι τα μέσα που λιβανίζουν την κυβέρνηση πήραν χρήματα και τα μέσα που είναι ενοχλητικά προς την κυβέρνηση είναι εκτός ενίσχυσης, εξήγησε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού όσα λέγονται για τον Καλογρίτσα

Για όσα λέγονται σχετικά με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα από τον Ανδρέα Λοβέρδο, την κυβέρνηση και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι ανασύρουν κάποιον που για την ίδια τη ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν παντελώς αναξιόπιστος και τον χαρακτήριζαν απατεώνα, και τώρα τον επαναφέρουν στον προσκήνιο ως κατήγορο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από το πραγματικό σκάνδαλο, το παρακράτος με τα χρώματα της ΝΔ, που αναδεικνύουν οι επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ (την περίοδο 2015-2017), στο οποίο εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί, επίορκοι αστυνομικοί αλλά φέρονται να εμπλέκονται ακόμα και στελέχη της ΝΔ, και είναι ένα σκάνδαλο δυσώδες με διαλόγους ανατριχιαστικούς εξήγησε ο κ. Χαρίτσης, και θύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε κόψει τον επιχειρηματία από τις τηλεοπτικές άδειες καθώς δεν είχε την οικονομική φερεγγυότητα.

Ένας χρόνος που μας πήγε πολλά χρόνια πίσω

Για τον έναν χρόνο από την εκλογή της ΝΔ ο κ. Χαρίτσης εξήγησε ότι επιβεβαιώθηκαν οι πλέον απαισιόδοξοι καθώς παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια οικονομία με ρυθμό ανάπτυξης 2,8% κατάφερε να τη φέρει σε υφεσιακούς ρυθμούς πριν το τέλος του 2019 και πριν την πανδημία και από τον περασμένο Αύγουστο προχώρησε σε ρυθμίσεις διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου εξήγησε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα έχουμε απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας και έχουμε μια κυβέρνηση που δημιούργησε όλο αυτό το υπόστρωμα της ύφεσης πριν την έλευση του κορονοϊού και όταν ήρθε η πανδημία αντιμετώπισε με αδιανόητη αδράνεια και ολιγωρία την ανάγκη των μικρομεσαίων στρωμάτων να στηριχθούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν και την ίδια ώρα διέλυσε τους εργαζόμενους αφού τους οδήγησε ή σε απόλυση ή σε μείωση μισθού.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα η κυβέρνηση επιλέγει να διαφύγει διά του βούρκου με τη λασπολογία και την σκανδαλολογία, είπε ο κ. Χαρίτσης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο