ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Ν. Γκαρά: Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει αποκλειστεί από τον τουρισμό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Γκαρά: Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει αποκλειστεί από τον τουρισμό

Προχειρότητα στις αποφάσεις και έλλειψη σχεδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης διαπίστωσε η βουλεύτρια Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά, όσον αφορά τον τουρισμό, καθώς όπως είπε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο, «οι αποφάσεις που αλλάζουν μέσα σε μια μέρα προκαλούν τεράστιο πλήγμα όχι μόνο στον τουριστικό κλάδο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά στο σύνολο των επαγγελματιών».


Όπως ανέφερε η κ. Γκαρά η περιφέρεια ΑΜ-Θ βασίζεται κυρίως στον οδικό τουρισμό. «Στις 15 Ιουνίου είχε ληφθεί η απόφαση να ανοίξουν οι τελωνιακοί σταθμοί, ξεκίνησε σταδιακά να υπάρχει μια ροή επισκεπτών κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο».

«Ξαφνικά στη 1 Ιουλίου χωρίς καμία προειδοποίηση, σχεδιασμό και αιτιολόγηση ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι κλείνουν όλοι οι τελωνιακοί σταθμοί εκτός από τον Προμαχώνα. Εμείς απέχουμε πάνω από 300 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να έχουμε μαζικές ακυρώσεις στα ξενοδοχεία», δήλωσε η ίδια, σημειώνοντας ότι η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής αγγίζει μόλις του 20%.

«Ουσιαστικά αποκλείεται μια ολόκληρη περιφέρεια από τις τουριστικές διελεύσεις, και άρα από την οικονομική συγκράτηση της ζημιάς που υπήρξε τους προηγούμενους μήνες», διαπίστωσε η κ. Γκαρά. «Λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις χωρίς να υπάρχουν επιδημιολογικά ή επιστημονικά δεδομένα. Υπήρχε η υποχρέωση ότι από 1η Ιουλίου θα υπάρχουν σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς κλιμάκια του ΕΟΔΥ, δεν έχουμε δει τίποτα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα καταλόγισε «εμπαιγμό» και «ασυνεννοησία» στα στελέχη της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ήταν ο μόνος υπουργός που απάντησε στις πιέσεις των βουλευτών και της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο απάντησε ότι… κανένας τελωνιακός σταθμός δεν έχει κλείσει! «Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις. Τους καλούμε να μας δώσουν έναν σαφή σχεδιασμό για τις επόμενες μέρες, αλλά και να προσγειωθούν και να δουν την πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο