ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

«Η βίλα Πετρίδη παραχωρείται σε ίδρυμα που θέλει να ξεχάσουμε το μαρτυρικό μας παρελθόν»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Η βίλα Πετρίδη παραχωρείται σε ίδρυμα που θέλει να ξεχάσουμε το μαρτυρικό μας παρελθόν»

Για την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας με απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης μίλησε ο Αρ. Συγγελάκης, συγγραμματέας του «Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».


«Δίνεται ένας εξαιρετικός χώρος που θα μπορούσε να στεγάσει πολιτιστικές δραστηριότητες και ήδη με προηγούμενη απόφαση του 2016 του δημοτικού συμβουλίου είχε παραχωρηθεί σε έναν οργανισμό του Δήμου για τον πολιτισμό και με ψήφο του τότε αντιδημάρχου και σημερινού δημάρχου κ. Ζέρβα. Τώρα χωρίς να καταλαβαίνουμε τι έχει αλλάξει στερείται ο λαός της Θεσσαλονίκης που τόσο έχει ανάγκη την πολιτιστική δημιουργία έναν υπέροχο χώρο για τον οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα του ελληνικού δημοσίου» σημείωσε ο Αρ. Συγγελάκης

 

Τόνισε ακόμη ότι αυτό γίνεται για να δοθεί σε ένα ίδρυμα «που ως καταστατικό του σκοπό έχει να φέρει κοντά τους νέους των δύο χωρών και μια ψευδεπίγραφη συμφιλίωση με την προϋπόθεση ότι δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη και αποζημίωση. Υπό την προϋπόθεση να διαγραφεί το παρελθόν για να δημιουργηθεί μια νέα γενιά Ελλήνων που να μην ενδιαφέρεται τι έγινε στην κατοχή, να μην αντιλαμβάνεται το μεγαλείο της ελληνικής αντίστασης και αυτό να αφεθεί στο παρελθόν».

 

 

 

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο