ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Κώστας Ζαφειρόπουλος: Οι έμποροι της Πάτρας ελπίζουν σε ένα καλό 15νθήμερο εκπτώσεων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κώστας Ζαφειρόπουλος: Οι έμποροι της Πάτρας ελπίζουν σε ένα καλό 15νθήμερο εκπτώσεων

Για την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που ακολουθεί την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και τις προσδοκίες ενόψει εκπτώσεων μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Γιώργος Ζαφειρόπουλος.


Όπως είπε η μετά-κορωνοϊό εποχή είναι πιο δύσκολη και από τα 10 χρόνια της κρίσης και πρόσθεσε:

«Ο φόβος ήρθε κι έμεινε ο κόσμος ψωνίζει τα απολύτως απαραίτητα. Δεν μπορούμε να δούμε μεγάλες εκπλήξεις στα ταμεία μας. Δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο. Την πτώση στην περιοχή μας την προσδιορίζουμε περίπου 50%-60%. Χάσαμε την καλή περίοδο του Πάσχα, χάσαμε την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων και  το Καρναβάλι μια περίπτωση που έρχεται εισερχόμενο χρήμα στην πόλη. Πριν είχαμε ένα άσχημο τετράμηνο και δεν είχαμε δουλέψει καλά στις εκπτώσεις.»

Αναφερόμενος στις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της πόλης από τις θερινές εκπτώσεις που αρχίζουν στις 15 Ιουλίου ο κ. Ζαφειρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πιστεύουμε θα μπουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων οπότε ο κόσμος θα τρέξει να εκμεταλλευτεί αυτήν την περίοδο, νομίζω θα το εκμεταλλευτεί ο κόσμος. Θα δούμε ένα καλό δεκαπενθήμερο. Δεν είπαμε ότι θα γίνει όπως άλλες εποχές, αλλά όποιος μπορεί και περισσεύει λίγο χρήμα νομίζω θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί το έξτρα της έκπτωση. Ευελπιστούμε ότι θα είναι καλή περίοδος».

Τέλος μιλώντας για την στήριξη που έχουν πάρει οι έμποροι από την κυβέρνηση υποστήριξε ότι ουσιαστικά είναι μηδενική.

«Εμείς δεν έχουμε πάρει τίποτα, πέραν των 534 ευρώ που ήταν για το διάστημα που ήμασταν κλείσει, δεν έχουμε πάρει κάτι άλλο. Η επιστρεπτέα προκαταβολή για τους περισσότερους εμπόρους είναι από 2.000-4.000, που μάλιστα δεν είναι επίδομα αλλά δάνειο. Μας έκανε κάποια ελάφρυνση από ΔΕΗ; Αντιθέτως η ΔΕΗ βγαίνει επιθετικά και κόβει το ρεύμα συναδέλφων αν δεν κάνουν διακανονισμό. Η μείωση ενοικίου που ήρθε, την πήρε από κάποιους άλλους και την έδωσε σ’ εμάς και θα ελαφρύνει και αυτούς από την φορολογία. Εμάς μας έχουν λίγο στην απέξω», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο