ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

Η ΝΔ επαναφέρει το αστυνομικό κράτος και συγκροτεί το παλιό χαφιεδότσουρμο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η ΝΔ επαναφέρει το αστυνομικό κράτος και συγκροτεί το παλιό χαφιεδότσουρμο

Η Νέα Δημοκρατία προχωράει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων - παρόλο που μπορεί να είναι ανεφάρμοστο - καθώς είναι στην ακροδεξιά λογική της η οποία θέλει να μειώσει όσο γίνεται τον χώρο της νομιμότητας και να εξοβελίσει σε χώρους «παρανομίας» όλες εκείνες τις κοινωνικές συλλογικότητες, τις πολιτικές δυνητικές εκφράσεις αμφισβήτησης του συστήματος σε όλα τα επίπεδα, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο Χριστόφορος Βερναρδάκης, βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.


O κ. Βερναρδάκης στον Νίκο Σβέρκο εξήγησε ότι κατά τη γνώμη του δεν είναι τόσο οι περιορισμοί για τις διαδηλώσεις – παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά σημαντικός ο περιορισμός του δικαιώματος του συνέρχεσθαι – αλλά το πιο κομβικό στο νομοσχέδιο είναι η καθιέρωση διεύθυνσης πρόληψης της βίας, όπου εκεί πέρα αποτυπώνεται όλη η πολιτική της κυβέρνησης για την για την επαναφορά ενός αστυνομικού κράτους που δρα προληπτικά και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, επανασυγκροτεί δίκτυο πληροφοριών, «συγκροτεί το παλιό χαφιεδότσουρμο».

Ο βουλευτής επισήμανε ότι αυτό είναι η πεμπτουσία του αστυνομικού κράτους και ο περιορισμός των διαδηλώσεων είναι το πεδίο εφαρμογής αυτού του αυταρχισμού. Έχουμε, είπε, αναδιάρθρωση του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού επί το αυταρχικότερο και ο νέος εσωτερικός εχθρός είναι η ριζοσπαστικοποίηση και αυτό καταγράφεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου κάτι που είναι εξωφρενικό σημείωσε ο κ. Βερναρδάκης.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστεί, και η Αριστερά έχει εμπειρία για το πως ιστορικά - από τη μετεμφυλιακή περίοδο - πως αποδυνάμωσε τέτοιες αυταρχικές πολιτικές, τόνισε ο βουλευτής.

Για παράδειγμα, εξήγησε ο κ. Βερναρδάκης, θα μπαίνουμε 40-50 βουλευτές μπροστά και θα οριζόμαστε ως διοργανωτές «και ας έρθει μετά η Αστυνομία να συλλάβει 50 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και να τους δώσει ποινικές και αστικές ευθύνες. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό στην πράξη. Το πιο σοβαρό είναι ο μετασχηματισμός επί το αυταρχικότερον και επί το ακροδεξιότερον δομικών μηχανισμών του κράτους και του κατασταλτικού μηχανισμού» επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο