ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

Σπ. Μυλωνάς: Ελλοχεύει κίνδυνος ο φορέας του φράγματος Πείρου να πάει στους ιδιώτες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σπ. Μυλωνάς: Ελλοχεύει κίνδυνος ο φορέας του φράγματος Πείρου να πάει στους ιδιώτες

Για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες από την πρόσφατη κακοκαιρία, την απουσία του Προαστιακού από την Κ. Αχαΐα και τις εξελίξεις σε Φράγμα Πείρου-Παραπείρου και Πατρών-Πύργου μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς


Αναφερόμενος στις καταστροφές στις καλλιέργειες εξήγησε ότι η κυριακάτικη καταιγίδα με χαλάζι έπληξε 4-5 κοινότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

«Μιλήσαμε αμέσως με τον ΕΛΓΑ και τον πρόεδρό του και ανακοινώνουμε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να δηλωθούν όλες αυτές οι καταστροφές σε δημοτικούς υπαλλήλους στην Ωλενία. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά για να εξυπηρετηθεί γρήγορα ο κόσμος στην κατεύθυνση της καταγραφής των ζημιών. Στην συνέχεια θα πιέσουμε για να δοθούν σύντομα οι αποζημιώσεις. Η καταγραφή θα γίνεται στο Δημαρχείο, στα Λουσικά για να μπορεί εύκολα και γρήγορα για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος χωρίς να πρέπει να πάει στην Αχαγιά ή στα Σαγέικα.»

Ως προς την απόφαση του ΟΣΕ τα δρομολόγια του Προαστιακού να σταματούν στα Καμίνια αντί να φτάνουν μέχρι την Κ. Αχαΐα όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί, ο κ. Μυλωνάς υποστήριξε ότι και ο ίδιος άλλα περίμενε και άλλα πληροφορήθηκε τελικά από την επίσημη ανακοίνωση.

«Γίνεται ένα αλαλούμ. Με τους ανθρώπους της ΕΡΓΟΣΕ στην Πάτρα συζητήσαμε τις λεπτομέρειες καθαρισμού του σταθμού στην Κ. Αχαΐα για να έρθει το Σάββατο ο Προαστιακός. Συνεννοηθήκαμε με τις υπηρεσίες καθαριότητας να καθαριστεί ο χώρος την Παρασκευή και το Σάββατο οπότε όταν έρθει το τρένο να είμαστε έτοιμοι. Την Παρασκευή το απόγευμα μια δημοσιογράφος με ενημέρωσε ότι βρήκε ανακοίνωση πως το τρένο σταματάει στα Καμίνια.

Τόσο καλός προγραμματισμός από τα κεντρικά, ούτε τους ανθρώπους τους στην Πάτρα δεν είχαν ενημερώσει. Για τόσο καλή δουλειά μιλάμε, παρά το γεγονός ότι είχαμε συμφωνήσει. Βγάλαμε ένα ψήφισμα και θα έχουμε επαφές με την Αθήνα για να φτάσει το τρένο στην Κ. Αχαγιά. Επίσης συζητάμε την επισκευή του παραδοσιακού κτιρίου στον σταθμό και την επέκταση του Προαστιακού προς το κέντρο της πόλης για να κατεβαίνουν οι επιβάτες εκεί… Υπάρχουν τεχνικοί λόγοι που δεν φτάνει τώρα στην Κ. Αχαΐα. Οι γραμμές τους, οι ταχύτητές τους, αλλά και οικονομικοί λόγοι. Το θεωρούμε εντελώς άδικο και απαράδεκτο αυτό που συνέβη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

Μιλώντας τέλος για την συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή εξήγησε ότι στην ατζέντα θα περιλαμβάνονται η Πατρών-Πύργου, ο φορέας διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, η άρδευση του κάμπου, η ύδρευση του Λαρισού από το φράγμα του Πηνειού κ.α..

«Για το Φράγμα μου είπε ότι περιμένει την πρόταση μας για να προχωρήσει ώστε ο φορέας διαχείρισης να ανήκει στις δημοτικές Αρχές. Θα πρέπει ως Δήμοι να αναλάβουμε τη διαχείριση του φράγματος και του νερού και να μην το αφήσουμε στις καλένδες καθώς ελλοχεύει να πάει στους ιδιώτες με ότι συνεπάγεται αυτό για τον τόπο και το νερό.

Για την Πατρών-Πύργου εμείς έχουμε θέσει 4 συγκεκριμένα αιτήματα: Η είσοδος και η έξοδος από τους Αλισσούς, η είσοδος-έξοδος του κόμβου προς Αχαγιά που σήμερα προβλέπεται να κατασκευαστεί στο Γομοστό, η απευθείας και υποχρεωτική σύνδεση του αεροδρομίου του Αράξου με την Εθνική Οδό και η θέση των διοδίων. Εμείς διαφωνούμε με την τοποθέτηση διοδίων αλλά ως έσχατη λύση, εάν δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, προτείνουμε να τοποθετηθούν στα όρια των Νομών Αχαΐας-Ηλείας», τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.  




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο